Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Heb je een geweldige flyer ontworpen? Top! Maar heb je al nagedacht over de juiste afwerking? Een goede afwerking kan jouw flyer namelijk net die finishing touch geven. Misschien denk je dat het niets uitmaakt en dat je gewoon voor de meest glanzende moet kiezen. Maar dat is helaas niet zo eenvoudig.

Er zijn veel verschillende papierafwerkingen die je kunt gebruiken om de uitstraling van jouw flyer een boost te geven. Elke afwerking heeft zijn eigen unieke karakteristieken die jouw ontwerp kunnen maken of breken. Kom erachter wat de beste flyer of folder afwerkingen zijn en wanneer je ze kunt gebruiken.

Mat

Mat | Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Geef je flyers een unieke look door te kiezen voor een matte afwerking. Elke flyer met deze afwerking komt serieus en professioneel over.

Wanneer moet ik deze afwerking gebruiken? Flyers die veel tekst bevatten kunnen het beste gebruik maken van deze afwerking. Dit zorgt namelijk voor een goede leesbaarheid, zeker in de aanwezigheid van veel licht. Het licht reflecteert namelijk niet op het oppervlak van de flyer.

Glansrijk

Glansrijk | Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Een glanzende afwerking kan je flyer echt tot leven wekken. Glans is een populaire finish voor flyers die worden gebruikt als promotiemateriaal. De glans geeft de flyer namelijk iets levendigs en luxueus mee, wat erzorgt dat het echt opvalt.

Wanneer gebruik je deze flyer afwerking? Een glanzende afwerking is het beste voor flyers met veel afbeeldingen. Je product zal er met deze afwerking op zijn best uitzien.

Hoogglansrijk

Hoogglansrijk | Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Wat is er beter dan glans? Meer glans? Hoogglans is net zoals de glans afwerking, maar dan met, je raadt het al, nóg meer glans. Dit zorgt voor een flyer die veel klasse uitstraalt. Dit zorgt voor een grote impact en brengt de afbeeldingen op de flyer tot leven.

Wanneer gebruik je deze flyer afwerking? Deze flyer afwerking is perfect voor flyers die puur en alleen draaien om het visuele aspect. Door de hoogglans kan het moeilijk zijn om de tekst te lezen. Kies dus voor deze afwerking als je kiest voor een flyer met weinig tekst.

Ongecoat Minimalisme

Ongecoat Minimalisme | Zo Selecteer je de Juiste Afwerking Voor je Flyer

Gebruik ongecoate of beschrijfbare flyers voor een eenvoudigere en meer natuurlijk karakter. Op dit papier kun je gemakkelijk iets schrijven. Dit gaat op andere papiersoorten vaak niet.

Wanneer gebruik je deze flyer afwerking? Deze flyer afwerking is perfect voor flyers waar je graag iets op wilt schrijven. Een verkoper wilt soms bijvoorbeeld wat contactinformatie noteren zodat klanten later kunnen bellen.

De juiste afwerking voor jouw flyers kan écht het verschil maken. Kies daarom bewust!