Zo ontwerp jij stickers met een boodschap die blijft plakken [in één minuut]

Zo ontwerp jij stickers met een boodschap die blijft plakken [in één minuut]

“Everything is going to be ok, I have a laptop sticker that says that, so it’s true.” – Sharon Van Etten

Stickers kunnen je een snelle glimlach bezorgen wanneer je in de spiegel kijkt, de koelkastdeur of je laptop open doet.  Een grappige opmerking, een monogram van je naam of een motiverende quote, een gepersonaliseerde sticker kan de toon van je dag zetten (en je ochtendhumeur verbeteren).

Toch zijn ze veelal onderschat, gezien de impact die ze voor marketingdoeleinden kunnen hebben. Je kunt letterlijk overal je boodschap achterlaten, op agenda’s, laptops, notitieboeken of fietsen. En wat je erop zet? Dat kies je zelf. Van een grappige anekdote tot motiverende quote, een naam of je bedrijfslogo, het kan allemaal! Bedrijven gebruiken stickers ook als verpakkingsmateriaal of om hun producten te branden. Laat ons je inspireren en denk eens na om stickers te gebruiken op één van de volgende manieren:

1. Groot bereik

Stickers kunnen dankzij hun grote bereik, een groot effect hebben op het vergroten van naamsbekendheid. Je kunt ze overal op plakken en in de meeste gevallen blijven ze daar een tijd zitten, zeker als de stickers van hoge kwaliteit zijn. Dit betekent dat je met één sticker veel mensen kunt bereiken tegen lage kosten.

Je kunt overal waar je gaat simpelweg een stapel stickers meedragen en ze uitdelen aan vrienden en kennissen. Het is een kleine giveaway maar ook een kleine moeite voor hen om je te helpen ze overal te verspreiden! Een simpele manier om jouw marketing te maximaliseren.

2. Onverwachte locaties

Stickers kunnen overal worden geplakt en: Hoe gekker de locatie, hoe groter de impact, zeker als je het combineert met een social media campagne! Je kunt ze op de grond, muren en ramen plakken. Waarom zou je jouw klanten niet moiveren om ook creatief te zijn, of op zoek gaan naar jouw stickers in de omgeving? We raden aan om het materiaal van de sticker met het doel in gedachten te kiezen, zodat je zowel binnen als buiten net zo herkenbaar en onderscheidend bent!

3. Personaliseren

Wees een ambassadeur van je eigen merk door al je spullen een persoonlijke touch te geven. Plak je logo op je laptop, tas, notitieboek of zelfs op je fiets om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Blijf plakken in de gedachten van je klant

Stickers kunnen wonderen doen voor je naamsbekendheid. Nu is het tijd om buiten de gebaande paden te denken en binnenkort overal te zien te zijn. Veel succes met het ontwerpen van je eigen opvallende sticker en als je geïnspireerd bent, deel jouw creatie met ons op instagram (@drukzonl) of reageer hieronder!