Zo ontwerp je helemaal zelf supercoole stickers

Zo ontwerp je helemaal zelf supercoole stickers

“Alles komt goed, ik een sticker op mijn laptop die dat zegt, dus het is waar.” – Sharon van Etten

Laptop stickers kunnen je een snelle glimlach bezorgen elke keer dat je je laptop open doet, maar stickers kunnen zoveel meer. Ze zijn zelfs een beetje onderschat, gezien de impact die ze daadwerkelijk kunnen hebben. Je kunt er alles mee personaliseren, laptops kladblokken, telefoonhoedjes, werkelijk van alles. Of je op de sticker nu een logo, je naam, het naam van je kind, een passie of een motiverende quote wilt zetten, het kan allemaal.

Naast persoonlijk gebruik, is het ook vooral een geweldig middel om in te zetten voor marketingdoeleinden. Bedrijven gebruiken ze vaak voor producten, verpakking en andere marketingmaterialen. Op deze manieren kun jij creatief omgaan met het gebruik van jouw stickers:

1. Groot bereik

Stickers kunnen een groot effect hebben op het verhogen van merkbewustzijn, omdat ze een groot bereik hebben. Je kunt ze overal opplakken en in de meeste gevallen blijven ze daar dan ook gelijk een tijd zitten, zeker als de stickers van hoge kwaliteit zijn. Dit betekent dat je met een sticker veel mensen kunt bereiken tegen erg lage kosten.

Je kunt overal waar je gaat simpelweg een stapel stickers meedragen en ze uitdelen aan vrienden en kennissen. Zo kunnen zij je helpen om de stickers overal te verspreiden.

2. Onverwachte locaties

Stickers kun je overal opplakken en daarbij geldt: hoe gekker de locatie, hoe groter de impact. Afhankelijk van het type sticker heb je oneindig veel opties.

3. Personaliseren

Je kunt een ambassadeur zijn van je eigen merk door je bezittingen flink te beplakken met jouw eigen stickers. Plak ze bijvoorbeeld op je laptop, je telefoon of misschien zelfs op je kladblokken. Een ander goed idee is om stickers cadeau te geven aan je klanten. Het is wellicht een klein gebaar, maar wel erg cool. Zorg ervoor dat de stickers meer zijn dan slechts je logo zodat je mensen kunt overhalen om ze daadwerkelijk op te plakken.

Stickers kunnen werkelijk wonderen doen voor jouw bedrijf, zolang je maar risico’s durft te nemen. Veel succes met het ontwerpen van je eigen stickers en als je je geïnspireerd voelt, reageer dan hieronder!