Zo Kies je de Juiste Dikte Voor je Flyer

Zo Kies je de Juiste Dikte Voor je Flyer

Marketing met flyers? Topidee. Aantrekkelijk design? Doen we. Maar dan zijn er nog dingen waar je misschien nog niet over na hebt gedacht, zoals de dikte van het papier. Terwijl dit toch echt belangrijk is. Het zegt namelijk over je merk dan je in eerste instantie zou denken.

We helpen je bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf met deze handige gids. Allereerst moeten we weten wat voor verschillende flyers er zijn. De meest gebruikte papiertypes voor flyers zijn de volgende:

Massa Promotie 135 gsm

Massa promotie 135 gsm

Flyers met 135 gsm (gram per vierkante meter) zijn een populaire keuze voor de promotie van jouw producten of service. Deze dikte zorgt ervoor dat je professioneel en legitiem overkomt, ondanks dat het de dunste papiersoort is die we aanbieden. Ze zijn ook duurzaam en kreuken niet snel. Perfect voor kanten die de flyer snel in hun broekzak of tas willen stoppen

Wanneer moet ik het gebruiken? Het is een erg goedkope papiersoort, perfect voor promo flyers die je onder een groot aantal mensen wilt verspreiden. Het is de meest betaalbare optie en een stuk beter dan ‘gewoon printen’.

Maak je niet druk, maak indruk 170 gsm

Maak je niet druk, maak indruk 170 gsm

Elke klant die 170gsm flyers ontvangt zal jouw bedrijf zien als professioneel en betrouwbaar. Hoewel 170gsm nog steeds redelijk dun is, zullen dit soort flyers nog een flinke tijd mee gaan na een conferentie. Ze zijn ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen.

Wanneer moet ik het gebruiken? Dit is de perfecte dikte voor flyers die zijn gemaakt voor zakelijke evenementen waar je potentiële klanten wilt trekken.

Hoge kwaliteit 250 gsm

Hoge kwaliteit 250 gsm

Kom stijlvoor en luxueus over met 250 gsm flyers. Veel horecagelegenheden maken gebruik van deze dikte om meer op te vallen. Onthoud dat het minder gemakkelijk is op te bergen, aangezien ze moeilijk op te vouwen zijn. Ze zijn wel vrij stevig en dik, waardoor de klant een erg goede indruk krijgt van jouw bedrijf.

Wanneer moet ik het gebruiken? Gebruik deze dikte voor flyers die je wilt achterlaten op openbare plekken waar veel mensen komen. Hoe dikker de flyer, hoe meer hij zich onderscheidt van andere flyers die je bijvoorbeeld bij de tandartspraktijk ziet.

Flyers als kunstwerk 400 gsm

Flyers als kunstwerk 400 gsm

Gebruik 400 gsm papier voor flyers die lang meegaan. Deze dikte is perfect voor flyers met een ontwerp dat voor kunst door kan gaan. Wanneer je écht voor topkwaliteit gaat met een luxueuze uitstraling, is deze papierdikte voor jou.

Wanneer moet ik dit gebruiken? Leg deze flyers in je eigen kantoor en geef ze mee aan potentiële zakenpartners die te gast zijn. Of neem ze mee als je naar een ander bedrijf gaat en laat ze achter in de wachtruimte.

De dikte van je flyer speelt een rol in hoe mensen jouw merk zien. De volgende keer dat je flyers drukt, weet je nu precies voor welke dikte je moet kiezen.