Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Eerder namen we op Drukzo al de beste nationale vlaggen ter wereld onder de loep. In de zoektocht naar de beste vlaggen kwamen we echter ook een aantal, laten we zeggen, bijzondere vlaggen tegen. Daarom besloten we nog een lijstje over vlaggen te maken, maar net iets anders: welke landen hebben de gekste vlaggen?

Bermuda

Bermuda | Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Bermuda is een Britse kolonie in de Atlantische Oceaan. Op de vlag staan twee vlaggen afgebeeld, die van Groot Brittannië en het wapen van Bermuda. De twee afbeeldingen lijken op nogal willekeurige plekken op de vlag te zijn gezet. Fun fact: het wapen van Bermuda was tot 1999 een stuk kleiner afgebeeld, maar werd in dat jaar opgewaardeerd tot deze grootte. Waarom ze de vlag niet gelijk helemaal hebben veranderd is ons een raadsel.

Mozambique

Mozambique | Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Mozambique draait er niet omheen. Ze hebben de enige nationale vlag ter wereld waar een modern vuurwapen op staat, om precies te zijn een AK-47 met bajonet. Op de achtergrond zijn drie gekleurde stroken te zien. Groen staat voor landbouw, zwart voor Afrikaanse continent en geel voor de rijkdom aan grondstoffen. De rode driehoek staat voor de onafhankelijkheidsstrijd met de Portugezen.

Dominica

Dominica | Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Dominica is een eiland in de Caribische Zee en ook dit land heeft gekozen voor een erg bijzonder ontwerp. De vogel in het midden van de vlag is de Sisseroupapegaai en die staat symbool voor hoge ambities. De papegaai soort wordt met uitsterven bedreigd, er zijn er ongeveer 300 in leven. De tien sterren staan voor de tien deelgebieden van het land en de rode cirkel voor gerechtigheid.

Man

Man | Welke landen hebben de gekste vlaggen?

We moesten even een paar keer knipperen toen we deze vlag voor het eerst zagen. Het eiland Man is een eiland in de Ierse zee en Brits kroonbezit, al is het geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. De rode nationale vlag is voorzien van een zogenaamde triskelion, met drie bewapende benen die aan elkaar vast zitten.

Koninkrijk Benin

Koninkrijk Benin | Welke landen hebben de gekste vlaggen?

Het kan altijd nog gekker. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar tot 1897 was het Koninkrijk Benin een land. Het land werd in dat jaar geannexeerd door Groot Brittannië. Een admiraal nam na een expeditie deze vlag mee terug naar Londen. Of het echt de nationale vlag is van het land is dus niet zeker. Wat wel zeker is, is dat de gedachte achter de vlag weinig aan de verbeelding overlaat. Het land bestaat niet meer, maar is nu een onderdeel van Nigeria.

Dat waren ze. Mis jij een vlag in dit lijstje? Laat het ons vooral weten in de reacties!