Welke desinfecterende handgel is het beste?

Welke desinfecterende handgel is het beste?

Het Coronavirus heeft ons allemaal gedwongen om opnieuw na te denken wat het precies betekent om jezelf te beschermen en gezond te blijven. Welke maatregelen moeten er worden genomen om te verspreiding te vertragen? Thuiswerken, het dragen van mondkapjes en handen desinfecteren?

We raken constant alles aan, overal, en door onze handen zijn we een belangrijke drager van bacteriën en ziektekiemen geworden. Zelf officiële organisaties zoals de ”World Health Organisation” hebben zelfs handenwas instructies gegeven.

Het kan echter vrij onpraktisch zijn voor bezoekers. Kunnen ze makkelijk naar het toilet gaan? Dit is niet de brandende vraag voor alle winkels. Maar denk bijvoorbeeld aan dat klanten allerlei spullen zullen oppakken, terugzetten. Dit is een van de redenen waarom hygiëne net zo belangrijk is en vooral populair de afgelopen maanden.

Handgels moeten altijd meer dan 60% ethanol bevatten. Een dergelijke hoeveelheid alcohol in de oplossing zorgt ervoor dat de maximale hoeveelheid bacteriën kan worden gedood. Met een ruim assortiment aan keuzes kan het echter moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jou.

Lees snel verder om erachter te komen welke desinfectie handgel het beste is voor jou!

De beste desinfectie voor winkels

Desinfecterende gels zijn vooral nuttig voor in winkels. Ze zijn perfect om bij de ingang van een winkel te plaatsen, omdat ze niet veel rommel maken of ruime innemen. Je kunt een grote fles plaatsen voor een beter effect, aangezien één snelle pomp voldoende is. Met een beetje ontsmettingsmiddel in de hand hoeven ze alleen nog maar in elkaar te wrijven, er is hier geen spoeling nodig. De 70% alcohol zorgt ervoor dat de handen van de klanten nu bacterievrij zijn. Nu kan iedereen veilig rondlopen in de winkel!

De beste desinfectie voor bij recepties en drukke plekken

Desinfecterende doekjes zijn ideaal voor bedrijven met een receptie of een drukbezochte ruimte. Je wil niet dat je bedrijf een onnodige wachtrij krijgt, gewoon omdat iedereen even zijn handen wil desinfecteren. Daarom kan het een goed idee zijn om een bak vol met desinfecterende doekjes achter te laten bij de receptie of andere slimme locaties. Dicht bij de koffieautomaat bijvoorbeeld. Zo kunnen mensen gewoon individueel verpakte doekjes pakken en onderweg gebruiken.

De doekjes bevatten 70% alcohol, wat het een snelle en handige oplossing om veilig te blijven van het coronavirus maakt.

De beste desinfectie voor persoonlijk gebruik

Je wil dat desinfecterende handgels praktisch zijn. Het zal heel snel je beste vriend worden, die je te allen tijde en op alle plaatsen ondersteunt. In tegenstelling tot je beste vriendin is het echter wel zo handig als het makkelijk mee te nemen is.

Een klein formaat van 100ml maakt het makkelijk om mee te nemen en zijn moeilijk kwijt te raken! Ze zijn er in veel verschillende soorten:

  • Desinfecterende handgel

De klassieker. Met 70% alcohol in een plastic flesje van 100ml is het door zijn bacteriën dodende eigenschappen een geweldig hulpmiddel. Leg gewoon een druppel ter grootte van een nootje in je handen, wrijf ze in elkaar en je bent er klaar voor!

  • Desinfectie spray creditcard formaat

Een nog compactere optie die makkelijk in je zak past: de desinfecterende spray in creditcard formaat. Het kleine formaat draagt 16 ml mee met een alcoholpercentage van 62%. Het meest praktische product, perfect voor kleinere uitstapjes.

  • Desinfectie gel met Aloe vera

Krijg de extra zorg die je verdient met aloë vera! Omdat het desinfecteren van je handen ze vaak droog kan laten aanvoelen, bevat deze gel aloë vera, bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Samengesteld uit 75% alcohol, doodt hij 99,99% van de bacteriën! Bovendien zorgt het zakformaat van 100ml ervoor dat je het overal mee naartoe kunt nemen.

  • Desinfecterende vloeistof

Een vloeibare desinfectie is een goed alternatief voor gel. Deze vloeistof desinfecteert binnen enkele seconden, wat het super effectief maakt. Ook de 75% alcohol helpt om het maximale effect uit deze desinfecterende vloeistof te halen. Verkrijgbaar in een formaat van 100ml, ideaal voor zakken of handtassen.

  • Desinfecterende spray

Ook met 75% alcohol, maakt deze 50ml desinfecterende spray erg handig. Eenvoudig en snel aan te brengen op je handen, ze zorgen ervoor dat je handen goed gedesinfecteerd worden! Het formaat maakt het makkelijk om deze soort mee te nemen in je tas en zak!

Of je nu deel uitmaakt van een bedrijf of eigen baas bent, je kunt er zeker van zijn dat je vindt wat voor jou het meest geschikt is. Je wil misschien duizenden werknemers beschermen, of slechts tien, of misschien zelfs alleen jezelf. Voor elke behoefte is er de perfecte handgel!

Was dit artikel nuttig? Heb je zelf nog andere ideeën over de beste desinfecterende handgels? Welke werkt het beste voor jou? Laat het ons weten in de comments hieronder!