Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Heb je een banner nodig van hoge kwaliteit? We weten dat je al een geweldig ontwerp in je hoofd hebt. Maar wat even belangrijk is, is zorgen dat je het goede materiaal hebt. Zo heb je een mooi resultaat na het spandoek drukken, dat ook nog functioneel is. Sommige materialen zijn goed voor binnengebruik en anderen voor buitengebruik. We gaan er stapsgewijs doorheen!

Dit zijn de verschillende types materiaal voor banners en wanneer je ze moet inzetten:

Budget PVC

Budget PVC | Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Kies voor een Budget PVC banner als je een eenmalig evenement op de planning hebt staan. Het is goedkoop, maar stevig genoeg voor eenmalig gebruik. Het is een behoorlijk dun materiaal met 440 gsm (gram per vierkante meter). Hoewel het betaalbaar en dun is, kan het worden hergebruikt. Ideaal voor verjaardagen, examenfeestjes en andere festiviteiten.

Standaard banner

Standaard Banner | Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Als je voor een iets steviger design wilt gaan, maar toch goedkoop, kies je voor de standaard banner. De 510 gsm PVC is de standaard voor de meeste spandoeken. Zo heb je het beste van beiden. Dun genoeg om het mee te dragen, maar dik genoeg om zowel binnen als buiten te gebruiken. Het is her te gebruiken en bestand tegen de wind. Perfect voor je volgende conferentie of om aan de voorkant van het kantoor te hangen.

Windbestendige banner

Windbestendige Banner | Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Wees niet bang voor de wind! Wij zorgen dat je banner niet wordt weggeblazen. Een ouderwetse techniek om PVC banners bestand te maken tegen harde wind is het maken van kleine sneetjes zodat de wind erdoor kan. Helaas wordt de banner er zo niet mooier op.

Gelukkig is er nog altijd de wetenschap en technologie. Zo hebben we nu geperforeerd mesh materiaal. Dit materiaal is al voorzien van kleine gaatjes waar de wind gemakkelijk door kan. Zo zijn die lelijke sneetjes in je banners niet langer noodzakelijk.

Het is een betaalbare en praktische keuze om voor dit type banner te kiezen, zeker wanneer je het gehele jaar door in de buitenlucht zichtbaar moet zijn.

Dubbelzijdige banner

Dubbelzijdige Banner | Welk Materiaal Moet je Gebruiken voor Banners?

Op zoek naar een top banner die lang mee moet om jouw merk goed op de kaart te zetten? Kies van voor de dubbelzijdige banner, één van de dikste banner soorten op de markt. Het 610 gsm Blockout PVC materiaal kan op twee zijdes bedrukt worden. Het is ook dik genoeg zodat er geen licht doorheen schijnt gedurende een heldere en zonnige dag. Zoals andere banner materialen kan het goed tegen de wind en kun je het hergebruiken. Perfect om klanten te trekken naar je winkel, restaurant of stand.

Houd altijd het doel van de banier in je achterhoofd. Nu je weet welke materialen beschikbaar zijn en wanneer je ze het beste kunt gebruiken, wordt het kiezen al een stuk makkelijker. Veel succes!