Wat is Het Beste papier om te Kiezen voor Goede Visitekaartjes?

Wat is Het Beste papier om te Kiezen voor Goede Visitekaartjes?

Visitekaartjes kunnen wonderen verrichten voor je bedrijf. Althans, als je het goed doet. Bij visitekaartjes drukken is het papier dat je kiest net zo belangrijk als het ontwerp. Materiaalsoorten en afwerkingen zeggen namelijk erg veel over je merk. Je dient het beste papier te kiezen dat de juiste boodschap stuurt naar jouw klanten.

Hoe dikker het papier van het visitekaartje, des te hoger de kwaliteit.

Normaal (200 tot 340 gsm)

Visitekaartjes met 200 tot 340 gsm (gram per vierkante meter) papierdikte zijn een goede optie voor bedrijven met een krap budget, die toch een groot aantal visitekaartjes willen bestellen. Het is ook een geweldige keuze als je liever gebruik maakt van gerecycled papier voor je visitekaartjes, wat het geval is met 300 gsm papierdikte.

Voordelen

Voor bedrijven die hun visitekaartjes in grote getallen willen bestellen voor honderden werknemers, is dit de meer betaalbare optie.

Nadelen

Hoewel het een erg degelijke papiersoort is, kan het soms ietwat minder professioneel dan andere soorten lijken. Het heeft ook de neiging om sneller beschadigd te raken. Deze visitekaartjes kun je dan ook het beste waren in een kaartenhouder.

Premium (400 gsm)

Ga voor premium kwaliteit als je een zwaar visitekaartje wilt. Velen vinden dit het beste papier om visitekaartjes op te drukken. Kaartjes die worden gedrukt op 400 gsm papier zijn perfect om weg te geven tijdens netwerkevenementen zoals conferenties en vakbeurzen.

Voordelen

Het dikkere materiaal zorgt ervoor dat dit een duurzamer kaartje is. Het materiaal is ook perfect voor dubbelzijdig drukken. Het ziet er steviger en professioneler uit. Het is niet gemakkelijk te vouwen of te kreuken, of iemand het nu in zijn broekzak, portemonnee of tas stopt.

Nadelen

Het is ietwat duurder vergeleken bij normale visitekaartjes maar geeft een professionelere en luxere uitstraling.

Wat te doen met de afwerking?

De juiste afwerking voor je visitekaartjes kiezen is net zo belangrijk als kiezen voor de juiste papiersoort. Als je iets wilt hebben wat eenvoudig maar toch professioneel is, kun je gaan voor een mat gelamineerd visitekaartje. Als je liever hebt dat mensen snel wat aantekeningen kunnen maken op je visitekaartje, kies dan voor beschrijfbare visitekaartjes. Waar je ook voor kiest, het heeft erg veel invloed op hoe je kaartje ontvangen wordt.

Papier van hoge kwaliteit kan echt de gehele uitstraling van je visitekaartje bepalen. Bespaar hier dus niet op. Kies voor het passende papier en een mooie afwerking bij het drukken van visitekaartjes.