Top 10 Milieuvriendelijk Drukwerk

Top 10 Milieuvriendelijk Drukwerk

Het overstappen naar een milieuvriendelijker bedrijf kost tijd. Je kan echter beginnen door de beste milieuvriendelijke producten te gebruiken.

Stap in de groene wereld met deze 10 beste milieuvriendelijke producten:

1. Milieuvriendelijke flyers

milieuvriendelijke flyers

Een van de beste manieren om te beginnen is door Milieuvriendelijke Flyers te gebruiken. Ze zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen en produceren mooie prints voor jouw bedrijf. We hebben drie soorten Eco-Flyers in ons assortiment. De Bio Top Flyers, Gerecyclede Flyers en Kraft Bruin Flyers.

Bio Top Eco-Flyers worden door een compleet chloor-vrije bleekproces gebleekt. Hierdoor krijgt het papier een gebroken witte kleur en een natuurlijke, onbewerkte textuur. Je kan deze flyers voor allerlei verschillende soorten bedrijven gebruiken.

Ga voor het gerecyclede papier van Recystar als je op zoek bent naar iets dat meer op normaal flyer papier lijkt. Dit is een natuurlijke witte, onbewerkte papier, gemaakt van 100% recyclebare vezels. Net zoals het Bio Top papier kan je het voor verschillende soorten bedrijven gebruiken.

Het productie proces van de Kraft Bruin Eco-Flyers zijn vrij van of maken gebruik van minimaal verf en andere chemicaliën, waardoor het zijn natuurlijke bruine kleur behoudt. Het is perfect voor bedrijven die een rustiekere of natuurlijke uitstraling willen met hun drukwerk.

2. Visitekaartjes van gerecycled papier

visitekaartjes van gerecycled papier

Ze lijken op een normaal visitekaartje, maar de Visitekaartjes van Gerecycled Papier brengen stijl én duurzaamheid in elk bedrijf. Deze kaartjes worden gemaakt van Cyclus Offset papier in 300 gsm, wat een onbewerkte, natuurlijk wit papier is, speciaal gemaakt om jouw creatieve bericht goed naar voren te laten komen. Het productie proces van dit materiaal vereist minder water en energie, stoot minder CO2 uit, en elimineert de benodigdheid van hout bij het maken van papier.

3. Gerecyclede enveloppen

gerecyclede enveloppen

Als je brieven moet versturen, maar toch je carbon footprint wilt verminderen, zijn de gerecyclede enveloppen een goede keuze. Deze hoge kwaliteit enveloppen worden gemaakt van het pulp van oud papier, dat wit is gemaakt op een natuurlijke manier zonder chloor. Het papier en het adres venster is beide biologisch afbreekbaar, wat ze zelfs na gebruik nog milieuvriendelijk maken.

Ze zijn net zoals normale enveloppen verkrijgbaar in verschillende formaten.

4. Graspapieren tassen

kraft papieren tassen

In plaats van plastic tasjes kan je gebruik maken van graspapieren tassen. Deze milieuvriendelijke producten zijn betrouwbaar, recyclebaar en opvallend. Om deze tassen te maken wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van lokaal aanwezige materialen, en het vereist weinig energie, wat de kosten naar beneden haalt.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Je kan ze ook aanpassen naar je eigen voorkeuren.

5. Herbruikbare Bekers

herbruikbare bekers

Hoewel normale papieren bekers ook biologisch afbreekbaar zijn, moet het eerst gerecycled worden om de plastic laag eraf te halen. Dit kost extra moeite. Daarom zijn herbruikbare bekers een betere optie. Je kan deze bekers meerdere keren gebruiken, waardoor je geen papieren of plastic wegwerpbekers meer nodig hebt.

Je kunt deze milieuvriendelijke bekers overal voor gebruiken. Op verjaardagsfeestjes, online festivals, of zelfs op kantoor. Ze zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten en meerdere kleuren.

6. Post-it notes van Gerecycled Papier

post-it notes van gerecycled papier

Als je voor groen wilt gaan met je huisstijl, begin bij het gebruiken van Post-it notes van gerecycled papier. Het is van 100% gerecycled 80 gsm papier gemaakt. Dit is een goed alternatief op de traditionele post-it notes.

Deze sticky notes zijn perfect voor op kantoor of als promotionele weggevertjes aan klanten, werknemers en zaken partners. Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten, 75 x 75 mm en 105 x 75 mm.

7. Milieuvriendelijke Pennen

milieuvriendelijke pennen

Pennen dragen ook bij aan het plastic probleem. Gelukkig is er een groen alternatief dat van recycled materiaal is gemaakt, of recyclebaar is. Helloprint biedt twee opties voor milieuvriendelijke pennen aan. Kartonnen pennen en biologisch afbreekbare pennen.

Hoewel het gekleurde plastic onderdelen bevat, zijn de kartonnen pennen nog steeds een goed alternatief op volledig plastic pennen. Dit product is van karton gemaakt en heeft een houten clip, dat biologisch afbreekbaar is na gebruik.

Biologisch afbreekbare pennen worden gemaakt van een materiaal genaamd Ingeo, een PLA-plastic gemaakt door NatureWorks. Dit materiaal is een soort polyester dat van plant vezels komt, wat het afbreekbaar en compostbaar maakt. De productie van deze pen gebruikt maar een derde van de energie dat voor een normale pen wordt gebruikt.

8. Gerecyclede Notitieboekjes

gerecyclede notitieboekjes

Gerecyclede notitieboekjes worden gemaakt van gerecycled materiaal voor bijna elk onderdeel van de boekjes. Het is ideaal als milieuvriendelijk huisstijl voor het kantoor of voor klanten.

9. Eco Roll-up Banners

eco roll-up banners

Eco Roll-up banners zijn de perfecte milieuvriendelijke keuze. Deze banners worden gemaakt van 100% PVC vrij polypropyleen materiaal, dat een zijdeachtige textuur heeft. Dit product gebruikt ook eco inkt, dat milieuvriendelijker is dan normaal inkt. Hierdoor zullen afbeeldingen met mooie kleuren goed tot hun recht komen op deze banners.

10. USB Eco-hout

eco USB

Een van de beste milieuvriendelijke relatiegeschenken zijn de Eco-hout USB sticks. Dit product combineert modern ontwerp met milieuvriendelijkheid door het hard houten omhulsel waar de usb stick in zit. Het heeft ook een magnetisch onderdeel wat helpt om de dop op de usb stick te houden.

Dit drukwerk product wordt geleverd in verschillende capaciteiten, van 2 GB tot 64 GB. Je kan je eigen ontwerp erop bedrukken doormiddel van full-colour bedrukking, of graveren.

Klaar om groen te gaan?

Met de opkomst van nieuwe technologie en veranderende consumententrends zijn de beste milieuvriendelijke producten toegankelijker dan ooit. Alle bedrijven, groot en klein, kunnen met gemak de overstap maken naar duurzaamheid zonder de bankrekening te breken.

Hoewel het gebruik van milieuvriendelijke producten slechts een kleine stap is, wordt hiermee de basis gelegd voor een verschuiving naar meer duurzame bedrijfspraktijken in de toekomst. Dus, als je er klaar voor bent om het voortouw te nemen… laat het ons weten in de reacties hieronder!