Promotioneel drukwerk recyclen is belangrijk – en dit is waarom

Promotioneel drukwerk recyclen is belangrijk – en dit is waarom

Promotioneel drukwerk wordt nog vaak gemaakt voor eenmalig gebruik. Hierbij kun je denken aan flyers, papieren tassen of folders. Maar wat doe je nadat je drukwerk z’n doel heeft bereikt? Hoogstwaarschijnlijk gooi je het weg.

Als het leidende platform voor bedrukbare printproducten, bieden wij bij Drukzo producten aan die vaak voor maar één specifiek evenement gebruikt kunnen worden om jouw bedrijf te promoten. Voor ons als platform betekent dit dat we verantwoordelijkheid moeten nemen en het recyclingproces moeten vereenvoudigen. Om dit te realiseren willen wij je alle informatie geven die je nodig hebt, zodat je de volgende keer dat je bij ons bestelt, een bewuste keuze kunt maken over recyclen.

Waarom is recyclen belangrijk?

Tijdens het recyclingproces worden oude materialen die anders weggegooid zouden worden, verwerkt tot basismateriaal voor nieuwe producten. Hoe meer we recyclen, hoe minder afval er op stortplaatsen en in ons ecosysteem terechtkomt.

Papier, aluminium, glas en plastic zijn materialen die normaal gesproken worden gerecycled en hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Door deze materialen te recyclen, kunnen we veel productie- en energiekosten besparen en ook de impact van de winning en verwerking van grondstoffen verminderen. In het kort: recyclen heeft een positief effect op het milieu, dus begin nu met recyclen!

Drukwerk recyclen doe je zo

Recyclen is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Afvalbeheer wordt vaak verschillend geregeld per regio en per materiaal. Daarom raden we je aan om altijd de richtlijnen voor recyclen in je eigen land en regio te controleren. Hier in Nederland, scheiden de gemeentes Rotterdam en Utrecht het plastic afval in de recyclingvoorziening zelf. Dat betekent dat je plastic bij het restafval moet gooien.

Sommige printproducten kun je eenvoudig recyclen, maar wat moet je doen met grote spandoeken, vlaggen of beurswanden? Deze producten zijn te groot om in de normale afvalcontainers te gooien. De beste opties zijn in dat geval om een ophaalservice te regelen of alle producten en materialen naar de lokale stortplaats te brengen.

  • Een ophaalservice van tevoren regelen of
  • Alle producten en materialen voor eenmalig gebruik weggooien bij het lokale stortplaats.

 

Wil je meer weten over recyclen? Hieronder vind je meerdere blogs waarin je kunt leren wat te doen met verschillende materialen. Zo weet jij precies hoe je Drukzo producten moet recyclen!