Zo geregeld: feestelijke opening van HEMA vestiging

Zo geregeld: feestelijke opening van HEMA vestiging

Volgend jaar wordt de HEMA vestiging in Zaltbommel maar liefst vijftig jaar oud. Om dat feest zo goed mogelijk te vieren, moesten er dit jaar al de nodige maatregelen worden getroffen. Zo moest de zaak allereerst compleet worden opgeknapt, zodat alles er weer spik en span uit kwam te zien. Voor de renovatie ging de HEMA vestiging een week lang dicht om vervolgens feestelijk te worden heropend. Drukzo mocht daar een handje bij helpen.

Want bij de opening van een winkel komt nog best wat kijken. Je moet je personeel goed voorbereiden, zorgen dat de zaak er netjes uitziet en vervolgens ook nog eens zorgen dat alle aandacht op jou gericht is. Flink belangrijk is daarbij de aankleding. Zo hebben we dat aangepakt.

Strandvlaggen en ballonnen

Om er zeker van te zijn dat de gehele vestingstad Zaltbommel ervan op de hoogte was dat de HEMA die dag de place to be was, was het belangrijk om voor de deur al te beginnen en zo van een grote afstand zichtbaar te zijn. Daarom werden er grote beachvlaggen met een groot HEMA logo voor de winkel geplaatst. De ingang van de winkel werd mooi versierd met twee ballonnenpilaren.

T-shirts

Als je een feestelijke sfeer neer wilt zetten kun je natuurlijk niet om de kleding heen. Daarom werd ook het personeel in passende nieuwe bedrukte T-shirts gestoken. Perfect voor het verbeteren van de teamgeest, maar ook voor de juiste uitstraling richting de klant.

Selfie frame

Een leuke manier om ervoor te zorgen dat je winkelopening een complete ervaring is voor de klant, kun je wat interactieve elementen toevoegen. Voor de HEMA leverden we een leuk selfie frame met daarop de tekst ‘Hey ma, ik ben in de HEMA’. De kinderen gingen en één voor één mee op de foto en konden die vervolgens direct delen op hun social media accounts. Als leuke toevoeging gebruikte de HEMA ook een ouderwetse polaroid camera, zodat de klanten met een tastbaar aandenken de winkel uitliepen.

Strandballen

Op de dag van de opening was het buiten snikheet. Een goede reden voor de klanten om na hun bezoek aan de HEMA het water op te zoeken. Een leuke manier om daarop in te spelen is door een passend relatiegeschenk te geven. Daarom werden er leuke bedrukte strandballen uitgedeeld, die later die dag in diverse zwembaden werden aangetroffen…

Coupons voor een gratis tompouce

Uiteraard kan dit niet ontbreken. Als je denkt aan de HEMA, denk je natuurlijk al snel aan een tompouce. Daarom kregen 250 gelukkige klanten een coupon (gedrukt op visitekaartjes) voor een gratis tompouce. Het uitdelen van dit soort leuke kleinigheden is een kleine moeite, maar voor de klant kan het juist het verschil maken tussen een gewoon of een memorabel bezoek aan je winkel.

Het was een erg geslaagde heropening van de HEMA in Zaltbommel. Ga jij ook binnenkort een nieuwe zaak openen? Hopelijk heb je nu dan de juiste inspiratie om die dag het onderste uit de kan te halen. Laat ons vooral weten hoe het is gegaan door een reactie achter te laten onder deze blog!