Bij Drukzo heb je de keuze om zelf je bestanden te uploaden, gebruik te maken van onze online designtool of onze professionele designstudio in te schakelen. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van onze online designtool is het handig om te weten welke mogelijkheden je hebt. Zo kun je jouw ontwerp precies aanpassen zoals jij het wilt hebben en val je met een professioneel design op in de menigte. Times have changed... nu ben jij de designer! Wil je meer informatie over het proces om de designtool heen? Bekijk dan deze video.

 

TRANSCRIPTIE VAN DE VIDEO:

Hoi Koen, alles goed?.

In deze video laat Koen je zien welke mogelijkheden je hebt binnen onze design tool, zodat je jouw bestand volledig naar eigen wens kunt aanpassen.

Als eerste is het handig om rechtsboven jouw gewenste kleurprofiel te kiezen. Onze professionals, hebben de beste kleurcombinaties al voor je klaar gezet.

Let bij het kiezen van jouw kleurprofiel ook op eventuele andere pagina’s van jouw ontwerp.

Vervolgens kun je de inhoud van je design aanpassen naar jouw wensen.

Wanneer je bijvoorbeeld op deze tekst klikt, zie je een aantal mogelijkheden.

Je kunt het soort lettertype wijzigen en de tekst vergroten, of verkleinen.

Ook kun je hier kiezen waar je de tekst uitgelijnd wilt hebben in het tekstvak en de tekstkleur wijzigen.

Wanneer je nu op meer opties klikt, kun je kiezen om het tekstvak op te delen in meerdere kolommen, bulletpoints voor de tekst te plaatsen, of de tekst extra te benadrukken met een lichte slagschaduw, of een streepje onder de tekst. Daarnaast kun je eenvoudig alle tekst in hoofdletters weergeven.

Je kunt het tekstvak vergroten en verkleinen met behulp van de kleine witte vierkantjes aan de randen van het tekstvak en kunt het tekstvak verplaatsen of draaien met de icoontjes links en rechts van het tekstvak.

Wanneer je klaar bent met bewerken, klik je naast het tekstvak om deze weer te deselecteren.

En dit werkt hetzelfde voor een afbeelding. Wanneer je hier op klikt kun je de afbeelding via deze knop bijsnijden, spiegelen of draaien. En vergeet niet om je aanpassingen op te slaan.

Uiteraard is het ook mogelijk om de huidige foto te vervangen door één van onze duizenden professionele foto’s.

Maak je het liever iets persoonlijker? Dan kun je op deze manier eenvoudig je eigen foto uploaden vanaf je computer.

Heb je al een logo in goede kwaliteit, dan kun je deze uploaden. We adviseren hiervoor het gebruik van logo’s met een ,transparante achtergrond, zoals een TIFFof een EPS bestand, hiermee voorkom je witte vlakken om je logo heen.

Wanneer je toch een logo met een wit vlak hebt, kun je deze het beste op een witte achtergrond plaatsen binnen je design.

Heb je nog geen logo? dan kun je gebruik maken van onze eenvoudige logo-builder. Meer uitleg daarover vind je in ons Helpcenter onder het kopje logo maken.

Wanneer je rechtsboven op ‘prof’ klikt, krijg je een aantal extra opties. Zo kun je een nieuw tekstvak creëren...

Je kunt een extra afbeelding toevoegen...

Alle logo’s in het design aanpassen...

Of een handige aanbiedings-zegel aan het ontwerp toevoegen.

Wanneer je alles nu naar wens hebt aangepast, druk je op klaar en kun je de bestelling afronden.

Zo, dat was duidelijk Koen, Dankjewel.