5 tips voor een onvergetelijke Koningsdag 2021

5 tips voor een onvergetelijke Koningsdag 2021

Bouw een feestje vanaf je balkon, videobel je vrienden en familie helemaal suf en geniet van het leven! Wij geven je 5 tips om van Koningsdag 2021 misschien wel de meest onvergetelijke van allemaal te maken.

Koningsdag wordt dit jaar anders dan anders..

Geen feesttent, geen parade van Oranje-gekte door de straten van Nederland, geen bier dat half water is, geen vlooienmarkten, geen vrienden en vriendinnen om je heen om later op de avond arm in arm uit volle borst het Wilhelmus mee te zingen. Nee, dit jaar zal Koningsdag alles behalve hetzelfde worden, maar dat hoeft niet te betekenen dat we dit feest volledig aan ons voorbij moeten laten gaan. Integendeel, juist nu is het belangrijk dat we onze samenhorigheid laten gelden, een feestje bouwen vanaf onze balkons, onze familie en vrienden helemaal suf videobellen en simpelweg genieten van het leven.

Daarom geef ik je 5 tips om van Koningsdag 2021, misschien wel, de meest onvergetelijke van allemaal te maken:

1. Geniet van alle voorpret en zorg voor een bijpassende outfit

Je kent het wel, groepsapps die weken van te voren worden aangemaakt. De gekste outfits die gedeeld worden en altijd weer, die ene vriend of vriendin, die net even iets te ver gaat met zijn of haar outfit. Vervolgens ben je verplicht om met Koningsdag de hele dag met een Oranje-leeuw(in) op te trekken die,  naarmate dat de dag vordert, steeds meer op een verzopen kat begint te lijken. Ik hou ervan! Doe dit ook nu, maak een groepsapp aan met degene met wie je Koningsdag 2021 virtueel gaat vieren, deel je outfit, maak die ene perfecte selfie om vervolgens op Instagram te zetten met de hashtags: #klaarvoor, #kingsday2021, maar voeg dit jaar een extra hashtag toe, namelijk: #ikblijfthuis. Laat aan iedereen zien dat ook jij je steentje bijdraagt aan het remmen van de verspreiding van het coronavirus, maar vergeet ook vooral niet te genieten van alle voorpret.

TIP: Mocht je nog om ideeën gelegen zitten voor jouw Koningsdag 2021 outfit, neem dan een kijkje in ons #ikblijfthuis Koningsdag assortiment.

2. Versier je huis, balkon, woonkamer of (achter)tuin

Bron: indebuurt.nl

Normaal gesproken komen onze woningen er nog aardig vanaf, van al die Oranjegekte. Het overgrote deel van de bevolking maakt plannen buiten de deur, maar dat zal dit jaar wel even iets anders lopen. Versier daarom jouw balkon of achtertuin met fel oranje vlaggetjes, hang spandoeken op en plak je ramen vol met posters. Laat je lekker gaan en zorg dat je dit jaar ook in en rondom het huis niet om de Oranjegekte heen kunt. Oja, en vergeet natuurlijk niet onze eeuwenoude traditie om massaal de vlag uit te hangen in stand te houden. Misschien wel goed om eerst even te checken of je een vlaggenstokhouder aan je gevel hebt hangen, want dat is toch wel handig. Tenzij je jouw Koningsdag-vlag zelf de hele dag uit het raam wilt houden natuurlijk, dat kan ook.

3. Maak een playlist met al je favoriete Koningsdag-knallers!

Bron: Radio 538

Een van de vele belangrijke onderdelen van Koningsdag zijn natuurlijk de evenementen en de bijbehorende muziek. Nu is het misschien niet echt haalbaar om jouw favoriete evenement in z’n geheel in huis te halen, inclusief DJ, tenzij je toevallig de achterneef of -nicht van Armin van Buuren bent. Maar wat je wel in huis kunt halen zijn de Koningsdag knallers. Open jouw favoriet muziek app en begin met het opstellen van jouw eigen Koningsdag 2021 playlist. Mocht je inspiratie nodig hebben, hierbij alvast mijn top 10:

 1. 17 Miljoen Mensen – Davina Michelle, Snelle
 2. Feesttent – Kraantje Pappie, MC Jiggy Dje
 3. Nacht – Kraantje Pappie, Guus Meeuwis
 4. Leef – Andre Hazes Jr.
 5. Wie Kan Mij Vertellen… – André Hazes Jr.
 6. Feest Waarvan Ik Morgen Niks Meer Weet – Snollebollekes
 7. Where Have You Gone (Anywhere) – Lucas & Steve
 8. Summer On You (feat. Wulf) – Sam Feldt, Lucas & Steve
 9. Let’s Go – Lucas & Steve, Mike Williams, Curbi
 10. Het Land van Vriendschap – Lange Frans & Baas B

4. Laat de banketbakker in je los en maak je eigen Oranje-tompoezen

Normaal gesproken ben ik niet zo’n zoetekauw als ik eerlijk ben, maar een overheerlijke Oranje-tompoes waarbij je je tanden voelt afbrokkelen, perfect! Het hoort er gewoon bij, dus heb ik besloten om dit jaar zelf Oranje-tompoezen te gaan maken. Het recept:

 1. Zeg tegen je partner, vriend(inn)en, familie of wie dan ook dat je zelf Oranje-tompoezen gaat maken
 2. Zoek op internet een aantal recepten en deel deze met jouw naasten
 3. Pak een kom of een schaal en een garde en maak een aantal selfies als bewijs
 4. Gooi alles aan de kant en bestel een doos Oranje tompoezen bij jouw plaatselijke bakker 😉

Hiermee steun je direct jouw favoriete bakker waar je elke zaterdag lekker vers brood gaat halen. Twee vliegen in een klap. Mocht je jezelf er toch aan willen wagen, of bakken toevallig heel erg leuk vinden, hier alsnog een gemakkelijk recept om jouw eigen Oranje-tompoezen te maken: Recept Oranje Tompoezen.

5. Het feest kan beginnen! Videobel jouw vrienden en familie he-le-maal suf!

Bron: wsj.com

En dan is het zover, 27 april. De dag waar we met z’n allen zo naartoe hebben geleefd. Koningsdag 2021 wordt helemaal het einde. Begin de dag met jezelf in die gekke outfit te hijsen, schmink je gezicht en spuit je haren Oranje. Eenmaal beneden aangekomen, kan je er niet meer omheen, je woning schreeuwt Oranjegekte en het enige wat er nog mist is een vette playlist. Maar nu eerst snel naar jouw (achter)tuin of balkon, want om klokslag 10.00 uur zingen we met z’n alle het Wilhelmus massaal vanuit onze woning. Film jezelf al schreeuwend van de daken of vanuit je tuin en post dit op social media onder de hashtag #Wilhelmus2021, want Koningsdag vier je samen.

Knal vervolgens jouw eigen Koningsdag 2021 playlist aan en zing uit volle borst, en een mond vol Oranje-tompoes, mee met jouw favoriete nummers. Facetime, Whatsapp, Zoom, House Party en Hangout jouw vrienden, vriendinnen en familie he-le-maal suf! Pak een drankje, maar doe dit wel verstandig uiteraard, om vervolgens later op de dag nog een doos bitterballen in de frituurpan (of airfryer) te gooien. En vergeet vooral niet te genieten, vier het leven en vier Koningsdag 2021 geheel in stijl. We zijn dan wellicht niet fysiek bij elkaar, maar hoogstwaarschijnlijk meer verbonden dan ooit.

Bonus: Download gratis Koningsdag designs bij Drukzo

Bij Drukzo helpen we je graag om van Koningsdag 2021 een onvergetelijk feestje te maken! Bekijk onze gratis designs voor vlaggen, posters en t-shirts op drukzo.nl/koningsdag.