Koningsdag: zo maak je er als horecaondernemer optimaal gebruik van

Koningsdag: zo maak je er als horecaondernemer optimaal gebruik van

Eén van de gezelligste feestdagen van Nederland staat weer voor de deur: Koningsdag! De dag waarbij het hele land oranje uitgedost de straat op gaat om de verjaardag van onze koning te vieren. Als horecaondernemer wil je hier natuurlijk graag op inspelen, maar hoe doe je dat? In deze blog geven wij je een aantal handige tips voor een verpletterende omzet op Koningsdag.

1. Promoot jouw feestje

Heb je plannen om een groot feest te organiseren op Koningsdag? Zorg er dan voor dat iedereen al ruim voordat Koningsdag begint weet waar ze moeten zijn. Veel feestgangers beslissen namelijk al vroeg waar ze heen gaan. Je kunt al een maand van tevoren beginnen met het ophangen van posters en het verspreiden van flyers. Zo weet iedereen ruim op tijd waar ze moeten zijn op Koningsdag.

2. Zorg voor een grote voorraad

Het is erg belangrijk om een goede voorraad in te slaan met Koningsdag. Zeker in de grote steden kan het ontzettend druk worden. Als je dan ineens zonder bier of plastic bekertjes komt te zitten, kan dit je flink veel omzet kosten. Wees dus goed voorbereid!

3.  Opvallen op Koningsdag

Het is elk jaar weer afwachten, maar wanneer de zon schijnt wilt iedereen natuurlijk lekker buiten staan. Het is daarom belangrijk dat jouw horecazaak al van een flinke afstand opvalt! Live muziek in de vorm van een DJ of band is altijd een publiekstrekker. Ook is het verstandig om het terras te versieren met spandoeken, vlaggen en posters. Denk daarbij ook aan de details. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor bierviltjes en polsbandjes met jouw logo erop.

4.  Goodies

Zorg dat de mensen die jouw bar of café hebben bezocht op Koningsdag een leuk aandenken hebben. Vaak lopen mensen van feestje naar feestje, zodat jouw goodies met merknaam overal in de stad zichtbaar zijn. Een Koningsdag shirt ontwerpen is bijvoorbeeld zo gebeurd! Je kunt ook kiezen voor aparte goodies, zoals oranje aanstekers, oranje petten of zelfs oranje paraplu’s als er regen is voorspeld.

5. Denk aan de vergunningen

Er zijn veel regels rondom het organiseren van feesten op Koningsdag. Voor veel activiteiten zoals live muziek of bier tappen in de buitenlucht heb je dan ook een vergunning nodig. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk te regelen. In Amsterdam moesten horecaondernemers al in februari hun vergunning hebben aangevraagd!

Vergeet niet onze printproducten te ontdekken, speciaal uitgekozen voor Koningsdag.