Hoeveel Kost Print Marketing?

Hoeveel Kost Print Marketing?

Gebruik je print marketing om je merk te promoten? Top! Er zit namelijk veel waarde in het gebruiken van print marketing. Drukwerk is een relatief goedkoop marketingmiddel, zeker wanneer je lokaal reclame wilt maken. Klanten hebben de neiging vaker te reageren op print marketing. Het zorgt er ook voor dat je sneller een band opbouwt met je klant, ten opzichte van andere vormen van marketing.

Er zijn veel verschillende soorten print marketing methodes die je kunt gebruiken voor je merk. De belangrijke vraag die overblijft is: hoeveel kost print marketing?

De kosten van print marketing is afhankelijk van veel verschillende factoren. Onder deze factoren verstaan we het specifieke drukwerk, de kwantiteit, het materiaal, de afwerking en de distributie. Hoewel er veel factoren zijn om rekening mee te houden, zijn de gemiddelde kosten van drukwerk marketing nog steeds relatief laag. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wat goedkope print marketingmethoden.

Flyer Marketing

Flyer Marketing | Hoeveel Kost Print Marketing?

Als je op zoek bent naar erg goedkope en eenvoudige print marketingmiddelen, kies van voor flyers. De prijs van flyers variëren op basis van grootte, dikte, afwerking, ontwerp en natuurlijk hoeveelheid. Over het algemeen kosten flyers ongeveer 20 euro voor 500 stuks. Afhankelijk van de manier waarop je de flyers verspreid, kunnen er natuurlijk extra kosten bij komen. Je eigen team en middelen hiervoor gebruiken is natuurlijk een stuk goedkoper dan het inhuren van een speciaal team.

Direct Mail Marketing

Direct Mail Marketing | Hoeveel Kost Print Marketing?

De gemiddelde kosten voor direct mail marketing zijn ongeveer 1000 euro. Direct mail wordt onderverdeeld in drie verschillende onderdelen: data, product en distributie.

Data

Voordat je je drukwerk kunt verzenden naar je doelgroep, heb je eerst een maillijst nodig. Je kunt hiervoor een marketingbureau gebruiken dat je helpt met het kopen van de data van potentiële klanten voor ongeveer 300 tot 500 euro, of je kunt je eigen bestaande database gebruiken.

Product

Uiteraard zul je ook je drukwerk moeten kiezen, zoals bijvoorbeeld flyers of brochures. De kosten die je hiervoor moet maken bestaan vooral uit het ontwerpen en uit het drukken. Je kunt gebruik maken van je eigen designs of je in-house team gebruiken voor weinig kosten. Een andere optie is het inschakelen van een freelance grafisch vormgever. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de uiteindelijke kosten, omdat dit een stuk duurder is.

Distributie

Uiteindelijk moeten de promotionele producten natuurlijk nog wel je doelgroep bereiken. Hierbij moet je dus nadenken over hoe je het allemaal wilt laten bezorgen. Dit is verreweg het duurste van direct mailing, qua kosten kun je denken aan 500 euro.

Buitenreclame

Buitenreclame | Hoeveel Kost Print Marketing?

Buitenreclame wordt vaak gebruikt om nieuwe producten of diensten aan te kondigen aan de klanten van bedrijven. Een aantal voorbeelden van buitenreclame zijn bijvoorbeeld banners, reclameborden, panels en vlaggen.

Technologie heeft buitenreclame een stuk betaalbaarder gemaakt. Maar als je bijvoorbeeld posters in een bushokje wilt ophangen, zul je ook moeten betalen voor die ruimte. Zeker wanneer er veel mensen in dat gebied zijn, zal de prijs snel op kunnen lopen. Het goede nieuws is dat je hier niet per se voor hoeft te betalen als je de poster op het raam van je winkel hangt.

Prijs per product

Banners

Banners kunnen een grote impact hebben. Het drukken van kleine banners kost ongeveer 30 euro, terwijl grote banners drukken ongeveer 122 euro kost.

Vlaggen

Trek de aandacht door vlaggen te gebruiken. De kosten van vlaggen hangen af van de grootte en het type dat je wilt gebruiken. De goedkoopste vlaggen kun je krijgen vanaf ongeveer 30 euro.

Stoepborden

Gebruik stoepborden om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Een stoepbord heb je al vanaf 65 euro!

Panels en borden

Een andere geweldige manier om mensen je winkel in te lokken is door reclameborden te gebruiken. Zo valt je zaak van veraf al op. Prijzen van dit soort producten hangen af van de grootte, de vorm en het materiaal. Kleine borden met goedkoop materiaal zijn al te verkrijgen vanaf 15 euro.

Posters

Posters zijn ook een relatief goedkope manier om je bedrijf te promoten. Zeker wanneer je ze bestelt in grote hoeveelheden.Je kunt 100 posters bestellen vanaf ongeveer 35 euro.

De lage kosten van drukwerk marketing kan veel voordelen hebben voor iedereen, zeker kleine bedrijven. Dus als je zoekt naar een plek om goedkoop drukwerk te kopen, kom dan vooral naar Drukzo en bestel snel!