Hoe Ontwerp Je Wenskaarten Voor Elke Gelegenheid

Hoe Ontwerp Je Wenskaarten Voor Elke Gelegenheid

Ansichtkaarten en wenskaarten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en voor verschillende gelegenheden. Hoewel ze er op het eerste gezicht allemaal anders uitzien, zijn er toch enkele overeenkomsten in het ontwerp.

Dit jaar zijn we samen gaan werken met Canva, een online ontwerptool! Canva biedt een ruime keuze aan verschillende templates, elementen en meer om jouw perfecte wenskaart te ontwerpen. Hieronder vind je enkele tips voor het ontwerpen van je eigen wenskaarten voor elke gelegenheid:

Meer Dan Woorden

Hoewel typografie zelf al een impact creƫert, kan het toevoegen van een opvallende afbeelding je kaartontwerp naar een heel nieuw niveau tillen. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen die relevant zijn voor je boodschap en je doel. Een verbluffende visual zal de aandacht van de ontvanger trekken en het meteen willen laten zien.

Zorg ervoor dat je afbeeldingen met een hoge resolutie gebruikt voor het ontwerp van je kaart. Heldere foto’s, tekeningen or afbeeldingen maken jouw wenskaart opvallend.

Je kan zelf je eigen gemaakte foto’s gebruiken voor gepersonaliseerde en speciale wenskaarten. Je kunt ontwerpprogramma’s zoals Photoshop en InDesign gebruiken. Maar laat het nou net zijn dat onze samenwerking met Canva het nog makkelijker maakt…

Hoe Zit Het Met Kleur?

Kleur speelt een grote rol bij het weergeven van je boodschap op een wenskaart en het trekken van de aandacht.

Kies kleuren die helpen om je boodschap over te brengen. Een van de manieren waarop je een ansichtkaart kunt ontwerpen is door een opvallende tint te gebruiken voor je titel om de interesse van de ontvanger te wekken. Ze moeten een samenhangend gevoel hebben met de rest van je marketingmaterialen, ook al is het van een andere campagne.

Papier Hier

Een groot deel van wenskaarten is het gevoel ervan. Het papier dat je gebruikt kan een enorm verschil maken in de ervaring van de ontvanger.

Gebruik papier van hoge kwaliteit om je ontwerpen te bedrukken. Dik en zwaar papier, zoals 285 gsm ansichtkaarten, geven een professionele en luxueuze uitstraling aan je ontwerp. Ze zijn ook sterker, duurzamer en minder gevoelig voor kreukels dan gewoon papier.

Kort en Bondig

Of je nu een bericht wil opnemen in het ontwerp of het later wil schrijven, het is belangrijk om je berichten kort en duidelijk te houden. Je zal waarschijnlijk weinig ruimte hebben, dus het is essentieel om je boodschap met zo weinig mogelijk woorden over te brengen. Weet je niet zeker wat je moet schrijven? Hieronder vind je een aantal voorbeeldzinnen om je op weg te helpen bij verschillende gelegenheden. Je kunt deze op zichzelf gebruiken of je kunt er meer omheen schrijven, op basis wat jij zelf wil.

Bruiloft

 • Proost op jullie!
 • Ik wens jullie een gelukkig huwelijk.
 • Laat jullie huwelijk gevuld zijn met liefde en geluk, gefeliciteerd!
Canva – Trouwkaarten Template

Geboorte

 • Ons lieve meisje/jongen is geboren!
 • Gefeliciteerd met de geboorte van je mooie meisje/jongen!
 • Gefeliciteerd! Zeg maar dag tegen slapen…
 • Gefeliciteerd met de kleine! Ik wens jullie veel geluk en vreugde.
Canva – Geboortekaartje Template

Verjaardag

 • Van harte gefeliciteerd!
 • Op nog vele jaren.
 • Ik hoop dat je dag is gevuld met al je favoriete dingen!
Canva – Verjaardagskaart Template

Kerstkaarten

 • Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!
 • Ik hoop dat jullie feestdagen zijn gevuld met vreugde en lekker eten!
 • Fijne feestdagen!
Canva – Kerstkaart Template

Elke wenskaart is anders, allemaal afhankelijk van de gelegenheid, de mensen en de relatie die je met hen hebt. Wees creatief en ontwerp je eigen wenskaarten voor die persoonlijke touch. Heb je nog meer informatie nodig over ontwerpen met Canva en hoe jij een expert wordt? Bekijk hier ons blog! We kijken ernaar uit om je geweldige ontwerpen te zien.