De Ultieme Gids: Hoe Ontwerp Ik De Perfecte Kerstkaart?

De Ultieme Gids: Hoe Ontwerp Ik De Perfecte Kerstkaart?

Kerst is bijna om de hoek! Daarom hebben we, samen met ons design team, gesproken over tips en trics om de perfecte kerstkaart te ontwerpen. Zij hebben hun kennis met ons gedeeld, klaar om jullie tot ultieme ontwerpers te dopen. Maak je klaar voor een fantastiche Kerst!

Maar dat is niet het enige! Dit jaar heeft Drukzo iets geweldigs gedaan: samen met Canva, een online ontwerptool, zijn we een samenwerking aangegaan. Dit maakt het voor iedereen makkelijker om zijn creatieve zelf naar boven te halen en ideeën tot leven te brengen.

Drukzo x Canva maakt het mogelijk om producten zoals kerstkaarten, makkelijk en zonder problemen te ontwerpen.

Met deze simpele stappen kun jij aan de slag:

  • Begin met ”Ontwerp met Canva”
  • Kies je product (kerstkaart)
  • Ontwerp of upload je eigen design, of kies uit een van de templates
  • Laat je creatieve zelf de vrije loop gaan!
  • Klik op het icoonetje rechtsbovenin: klaar met ontwerpen
  • Keur het ontwerp goed
  • Maak je kerstkaart af met de mooiste afwerkingen
  • Kies het aantal kerstkaarten wat je wil bestellen en wanneer je ze wil ontvangen
  • Voeg toe aan je winkelwagentje en het wachten is begonnen!

Stijl

Voornamelijk bij het ontwerpen van kerstkaarten wil je de juiste indruk maken met een geweldige stijl…

• Denk na over wat voor soort kerstkaart je wil: traditioneel of iets unieks en persoonlijks?

• Hou je van kerstkaarten met veel animaties, of juist met foto’s van familie, vrienden of collega’s? Of misschien beide?

• Ben je een persoon van veel woorden, of juist van veel afbeeldingen?

Maar het allerbeste advies van onze designers: ”Uiteindelijk is het belangrijkste dat de stijl van je kerstkaart jouw persoonlijkheid laat zien.”

Klik hier voor een simpele video over hoe je Canva templates kunt gebruiken: https://youtu.be/AFk7erzR5S0

Afbeeldingen

De afbeeldingen die je gebruikt bij het ontwerpen van je kerstkaart hangt af van de stijl die je hebt gekozen.

• Bijvoorbeeld: heb je er voor gekozen om een kerstkaart met animaties te ontwerpen en ben je een grote fan van dieren? Dan is het een leuk idee om een kaart te maken met je lievelingsdier met een kerstmuts op!

• Aan de andere kant, ben jij meer fan van een persoonlijke tintje? Dan is misschien een collage met feestelijke familiefoto’s een goed idee.

Voor een magisch gevoel kun je elementen toevoegen, zoals sneeuwvlokken, kerstballen of een slee.

Ons team verklaart: ”Wanneer we beginnen met ontwerpen, begin je bij de afbeeldingen.” Afbeeldingen zijn het eerste waar je ogen naar toe getrokken worden. ”Vervolgens gebruik je je afbeeldingen als basis voor je teksten.”

Tekst

Meestal wordt de zin ”Vrolijk Kerstfeest” nog veelal gebruikt. Deze zin zal nooit verouderen, maar een iets persoonlijker tintje kan nooit kwaad!

Het is belangrijk om na te gaan wie je kerstkaarten gaat ontvangen en hoe je de beste wensen op iemand wil overbrengen.

Bijvoorbeeld, als je veel elementen aan de rechterkant hebt (zoals afbeeldingen), proberen onze designers altijd de tekst links te doen zodat er balans ontstaat.

Kleur

Het gebruik van kleur geeft je kaart een echt kerstgevoel: de traditionele kleuren groen, wit en rood zijn nooit verkeerd!

Maar, beperk je vooral niet in keuzes! Kleuren als zwart, goud, zilver en blauw zijn ook helemaal in.

”Wanneer je kleurencombinaties kiest, is het beste om te kiezen uit 1-4 kleuren.” Met Canva kun je spelen met duizenden kleuren, voor ieder wat wils!

Lettertypes

Wat voor soort kaart je ook maakt, het is altijd een goed idee om Kerst te verwerken in je lettertype. Een van de meest voorkomende lettertypes zijn de types die lijken op handgeschreven lettering.

Handgeschreven soorten lettertypes zijn veelgebruikt. We raden aan om dit soort lettertypes op korte teksten te gebruiken, omdat dit soort lettertypes vaak lastig te lezen zijn. Heb je langeren teksten? Gebruik dan duidelijkere lettertypes, zoals Serif of Avenir.

Met Canva kun je teksten, vormen, stickers, afbeeldingen en meer wijzigen en toevoegen en zelfs je eigen elementen uploaden. Uiteindelijk ben jij degene die de keuzes maakt en in jouw stijl je kerstkaarten ontwerpt! Een fijne Kerst nog!