Hoe je persoonlijke foto’s en andere ontwerpen op Canvas kan bedrukken

Hoe je persoonlijke foto’s en andere ontwerpen op Canvas kan bedrukken

Maak van je persoonlijke foto’s een echt geschenk aan de muur door de foto’s af te drukken op canvas. Foto’s op canvas zijn het perfecte cadeau voor vrienden, familie en vaste klanten. Met foto’s op canvas bewaar je de mooiste momenten en de belangrijkste mijlpalen.

Enthousiast geworden? Dat snappen we! Het bedrukken van foto’s op canvas is erg makkelijk, maar we helpen je toch even op weg met ons stappenplan:

1. Kies je beste foto’s

1. Choose your best photos

Je kan niet altijd alle foto’s bedrukken. Dit zou ook erg duur worden en onpraktisch, Om het beste resultaat te krijgen, kies je de beste foto’s uit om te bedrukken. Gebruik geen foto’s die donker, wazig of niet aantrekkelijk zijn. Sla ze op in een aparte map zodat je ze niet kwijtraakt.

2. Bereid je foto’s voor om af te drukken

2. Prepare your photos for printing

Voordat je je foto’s naar de drukker stuurt, moet je ervoor zorgen dat je foto’s geschikt zijn om te worden bedrukt. Gebruik hiervoor fotobewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop. Als je deze programma’s niet hebt, dan zijn er online genoeg gratis programma’s die je kunnen helpen.

Een korte checklist om er zeker van te zijn dat je foto’s drukklaar zijn:

  • Stel je foto’s in op CMYK-kleurmodus
  • Omlijst het ontwerp door deze bij te snijden
  • Laat ruimte over bij de randen
  • Pas de beeldresolutie aan (150 dpi +)
  • Maak, indien nodig, andere aanpassingen (denk aan helderheid, contrast, verzadiging)

3. Kies de vorm van je canvas

3. Choose the shape of your canvas

Je kan kiezen uit staand, liggend of vierkant. De vorm die je kiest hangt natuurlijk af van de vorm van je huidige foto. Kies daarom ook je vorm van je canvas gebaseerd op je foto!

4. Kies het formaat

4. Choose the size of your frame

Gebruik zo veel mogelijk afmetingen die dichtbij het formaat van je foto liggen. Als je een grote afdruk bestelt, moet je je afmetingen en beeldresolutie daarop aanpassen. De minimale resolutie voor grote afdrukken is 150 dpi.

5. Kies de dikte van het houten frame

5. Choose the wooden frame thickness

Vervolgens kies je de dikte van het houten frame van je canvas doek. De meest voorkomende diktes zijn 2 en 4 cm. Houd hierbij ook rekening met de grootte van je doek. Als je een grotere doek hebt, heb je misschien ook een dikker frame nodig.

6. Kies hoeveel canvas doeken je wil

Geef als laatste aan hoeveel afdrukken je wil. Als je dezelfde foto uit wil delen aan meerdere mensen, is het goedkoper om ze in bulk te bestellen.

Als je klaar bent met het aangeven van je voorkeuren, hoef je alleen nog maar rustig af te wachten totdat de bezorger op de deurbel drukt. Een foto afdrukken op canvas is nog nooit zo makkelijk geweest! Bestel ze nu.