Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Wat voor type papier haalt het maximale resultaat uit jouw poster? Hoewel de content en het ontwerp belangrijke aspecten zijn voor een effectieve poster, is het selecteren van de juiste papiersoort cruciaal als je een krachtige poster wilt.

Er zijn veel verschillende soorten papier waar je uit kunt kiezen. Elke papiersoort heeft zijn eigen unieke kwaliteit die je ontwerp naar het volgende niveau kunnen tillen. Hieronder vind je de ultieme gids voor het kiezen van de juiste papiersoort voor jouw poster:

Hoe lang moet het meegaan?

Hoe lang moet het meegaan? | Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Hoe lang moeten de posters die je wilt laten drukken meegaan? Een week? Een maand of twee? Veel mensen vergeten na te denken over dit belangrijke aspect. Dit leidt vaak tot extra kosten, omdat posters opnieuw moeten worden gedrukt en verspreid.

Als je posters wilt die lang meegaan, zorg dan dat je waterbestendige posters kiest op 170 gsm PVC poster papier. Als je liever gaat voor posters die kort meegaan, kun je 80 gsm fluorescerend papier kiezen die zeker de aandacht trekken, al gaan ze niet zo lang mee.

Waar Ga ik de Poster Ophangen?

Waar ga ik de poster ophangen? | Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Denk aan de locaties waar je je posters wilt ophangen. Ga je ze binnen ophangen of buiten? Op speciale poster muren of op lantaarnpalen?

Als je posters bijvoorbeeld op daarvoor bestemde borden gaat hangen, kun je kiezen voor 115 gsm blue back posters kiezen. De blauwe achterkant voorkomt dat oude posters eronder zichtbaar zijn.

Hoe Moet het Eruit Zien?

Hoe moet het eruit zien? | Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Voor welke look kies je? Wil je een poster die er chique uit ziet, plezier uitstraalt of juist erg serieus overkomt? Het kiezen van het juiste papier draagt bij aan het maken van de perfecte indruk.

Als je een poster met veel visuele elementen wilt ontwerpen, heb je de beste papierkwaliteit van 190 gsm nodig om de kleuren zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Dit zal het beste uit dit type posters halen.

Hoeveel Kan ik Uitgeven?

Hoeveel kan ik uitgeven? | Hoe Kies je het Juiste Type Papier voor je Poster

Denk goed na over hoeveel budget je hebt voor het drukken van je posters. Sommige soorten papier zijn duurder dan anderen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste optie, maar vergeet niet dat je ook de papiersoort moet kiezen die kan zorgen dat de klus wordt geklaard.

Als je een groot aantal posters wilt laten drukken, denk er dan eens over na om voor 135 gsm glanzende posters te gaan. Dit is relatief goedkoop, maar de dikte van het papier is duurzaam genoeg om lang mee te gaan.

Doe je poster ontwerp niet tekort door te kiezen voor een verkeerde papiersoort. Nu je begrijpt hoe je die keuze het beste kunt maken, kun je nu naar onze website gaan en jouw eigen poster bestellen!