Goedkope massa marketing methoden

Goedkope massa marketing methoden

Elk bedrijf wilt opgemerkt worden. Simpel. Hoe meer klanten je krijgt, hoe meer jouw bedrijf kan groeien. Er zijn veel mogelijkheden voor goedkope massamarketing. In het algemeen zijn sociale media, tv-spotjes of billboards geweldig, maar over het algemeen kosten deze vormen van marketing simpelweg veel geld. Voor kleine bedrijven is dit vaak geen optie en niet te betalen!

In dit digitale tijdperk wordt drukwerk beschouwd als een ouderwetse of traditionele vorm van marketing. Ondanks dat, het is nog steeds een van de meest effectieve en goedkope vormen van marketing die er is. Het trekt de aandacht van mensen en het verspreidt zich enorm snel. Met de juiste distributie- of plaatsingsstrategie kun je gemakkelijk meer klanten winnen. En dat tegen een vriendelijke prijs!

Hier zijn wat drukwerk producten die je kan gebruiken voor massa marketing:

Flyers

Flyers | Cheap mass marketing methods | Helloprint

Flyers zijn de meest gebruikte producten voor goedkope massamarketing. Flyers zijn goedkoop om te laten drukken, maar zijn ook informatief en gemakkelijk te bewaren. Ze kunnen worden gebruikt om reclame te maken voor de producten en diensten van jouw bedrijf of om te informeren over een aanstaande verkoop of evenement. Je zou ze ook mee kunnen aan klanten bij bijvoorbeeld giveaways. Ze kunnen ook worden gebruikt om aanbiedingen of kortingen te geven. Kortom; er zijn genoeg mogelijkheden met wat je met flyers kunt bereiken!

Flyers hebben nog steeds een sterke positie in traditionele marketing. In tegenstelling tot social media posts of billboards, is het moeilijker om een flyer te negeren, vooral wanneer deze aan je wordt overhandigd. Je ontgaat het bijna niet. Als je erin slaagt om een flyer uit te delen of aan te nemen, kun je deze gemakkelijk in je zak of tas opbergen. Dat is nog eens handig! Mensen zullen daardoor minder snel geneigd zijn de flyer weg te gooien!

Flyers zijn ook praktisch in het gebruik. Naast het besparen van geld, kun je jouw potentiële klanten ook sneller en eenvoudiger benaderen, afhankelijk van de distributiestrategie.

Gevouwen Folders

Folded leaflets | Cheap mass marketing methods | Helloprint

De gevouwen folders lijken qua uiterlijk en functie sterk op flyers. Het verschil is dat je met elke extra pagina meer gedetailleerde informatie over de producten en diensten van jouw bedrijf kunt geven. Vertel een verhaal over wie je bent, wat voor soort producten en diensten je aanbiedt, wat jouw bedrijf wil doen en hoe je dat van plan bent te gaan doen. Een folder gaat dus meer gedetailleerd op een bepaald onderwerp in, dan een flyer.

Visitekaartjes

Business Cards | Cheap mass marketing methods | Helloprint

Visitekaartjes zijn niet alleen van groot belang voor het netwerken van persoon tot persoon, maar het kan ook worden gebruikt als een goedkoop marketinginstrument.

Probeer ze op een andere manier te gebruiken en ‘vergeet’ een kaartje op iedere tafel van elk restaurant waar je naartoe gaat. Of, wat dat betreft, laat een spoor van kaarten achter je – nog beter als je één zijde bedrukt met iets dat zeker opvalt. Bijvoorbeeld een creditcard. Daarmee win je zeker weten de aandacht 😉

Banners, Vlaggen, en Borden

Banners, flags & signs | Cheap mass marketing methods | Helloprint

Een andere snelle en geweldige manier om op te vallen is door het gebruik van banners, vlaggen en reclameborden. Deze outdoor tools kunnen zowel nieuwe als oude klanten aantrekken op grote evenementen, beurzen, tentoonstellingen en concerten.

Op een goede locatie kun je er zeker van zijn dat de kosten per impressie (cpm) op een straatbanner veel goedkoper zijn dan een sociale campagne! Een goed-geplaatste straatbanner wordt namelijk door veel meer mensen gezien!

Wees creatief met outdoor marketing. Ze hoeven niet altijd in een vierkante of rechthoekige vorm te zijn. Voor banners kun je roll-up banners of hekwerk banners printen. Vlaggen kunnen in de vorm van een driehoek of druppelvorm zijn. Je kunt borden en panelen ook in elke gewenste vorm of maat laten snijden.

Hoewel ze kleiner zijn dan de traditionele billboards, zijn banners en borden veel goedkoper. Handig, je kunt er hierdoor meer dan één laten maken. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken en kunnen op meerdere evenementen worden hergebruikt.

De duurste marketingoptie is niet altijd de beste. Profiteer daarom van drukwerk als goedkope massamarketingmethoden. Ze kunnen net zo effectief zijn voor slechts een klein deel van de prijs van bijvoorbeeld een televisieadvertentie. Laat ons in de reacties weten welke methoden voor marketing jij het liefste gebruikt!