Een gids naar de mooiste trouwkaarten

Een gids naar de mooiste trouwkaarten

In een wereld van Pinterest en Photoshop is het maken van de perfecte trouwkaart makkelijker dan ooit. Maar wat maakt nou een echt mooie uitnodiging? Hier lees je zeven van de beste manieren om inspiratie op te doen voordat je in de wereld van typografie wordt gegooid en beslist of je de uitnodiging van je ouders of die van jou gaat versturen…

1. Bewegend kompas

Deze trouwkaarten zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder en slim, én met de hand gemaakt door de creatieve bruid. Door het slimme kompasontwerp kan de ontvanger aan het wiel draaien en nieuwe informatie over het evenement ontdekken. Een interactieve uitnodiging die meteen de aandacht van je gasten trekt en sneller een reactie uitlokt.

2. Gepersonaliseerde illustraties

Schakel de hulp in van een creatieve vriend of vriendin of neem bij Etsy en laat jouw uitnodigingen versieren met leuke, schattige illustraties van jou en je partner. Toch liever niet persoonlijk in beeld komen? Waarom gebruik je dan niet je harige vriendjes als illustratie, bijvoorbeeld een uitnodiging met een schattige tekening van je huisdieren. Mensen zullen de illustraties van je huisdieren meteen herkennen en weten precies wie er gaat trouwen.

3. Uitnodigingen uitvouwen

Dit idee is geweldig voor koppels die op zoek zijn naar een ongebruikelijk maar nog steeds mooi ontwerp. Met bijvoorbeeld prachtige handgetekende illustraties en een leuk ontwerp om de uitnodigingen uit te vouwen, is dit een uitnodiging die voor veel plezier zorgt bij de gasten. Denk bijvoorbeeld aan een soort boekje als uitnodiging, of een ster die je uit kunt vouwen.

4. Geometrisch aquarellen

Er is zoiets moois en toch eenvoudigs aan deze uitnodiging. Met geometrische vormen, handgeschilderde aquarellen in felle pastel- en oranje tinten.

5. Een hartverwarmende video-uitnodiging

Toen Corey en Rachel hun familie wilden informeren over hun grote dag, maakten ze deze mooie trouwkaart met behulp van stop motion en verschillende kledingstukken. Het is een uitstekende manier om je boodschap over te brengen zonder dat je je zorgen maakt om het printen van papier en keuze van lettertypes. Bekijk het filmpje hier.

6. Bibliotheekkaart Save The Date

Oké, technisch gezien is dit geen uitnodiging, maar het is toch mooi. Deze uitnodiging die ontdekt is op Reddit, is gemaakt door een gebruiker die blijkbaar in een bibliotheek gaat. Zij maakte dit schattige ”save the date” kaartje om aan te sluiten bij de locatie.

7. Flessenpost

Een iets prijziger alternatief voor de traditionele trouwkaart, deze boodschap in een fles, ofwel flessenpost. Deze manier om boodschappen te verzenden is perfect voor diegenen die een zee-achtig thema creëren op hun grote dag. Dit ontwerp wordt geleverd in een presentatiedoosje en je kunt de tekst aanpassen die op de boodschap in de fles komt.

Vergeet niet, als het om trouwkaarten gaat, persoonlijke of unieke uitnodigingen zijn de beste keuze. Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven aan uitnodigingen, maar doordat je iets persoonlijks toevoegt verzend je uitnodigingen die je gasten niet zullen vergeten.