Geef je drukwerk een nieuw leven

Geef je drukwerk een nieuw leven

In de snelle wereld van tegenwoordig zijn overproductie en hyperconsumptie helaas heel gewoon geworden. Hierdoor creëren we een overdaad aan afval dat we alleen kunnen aanpakken als we bewuster nadenken over de productieprocessen die ermee gepaard gaan en ons koopgedrag van onder andere promotioneel drukwerk.

De basis

Verminder, hergebruik en recycle: dat is de basis van goed afvalbeheer. Deze stappen kunnen we allemaal nemen om de hoeveelheid afval die we produceren te verminderen en slimmer om te gaan met nieuwe grondstoffen, zodat we ze alleen gebruiken wanneer nodig.

  1. Verminder: consumeer alleen wat je echt nodig hebt en beperk de hoeveelheid afval die je produceert
  2. Hergebruik: vind nieuwe manieren om producten te gebruiken die je anders zou weggooien
  3. Recycle: verwerk het afval en zet het om naar een nieuw product

Bewust consumeren

De eerste stap in afval verminderen is je bewust te worden van hoeveel je consumeert. Onze samenleving produceert en consumeert tegenwoordig zonder erbij stil te staan. Hierdoor ontstaat er een enorme hoeveelheid afval. Daarom is het cruciaal om je bewust te maken van je consumptiegedrag en te voorkomen dat we meer kopen dan we echt nodig hebben. Maak de volgende keer een bewuste keuze, voordat je drukwerk bestelt voor je bedrijf en voorkom overconsumptie.

Geef je producten een nieuw leven

Heb je nog oude spandoeken of vlaggen waar je niets meer mee kunt doen? Heb je nog geen relatiegeschenken voor de feestdagen? Met deze gebruikte materialen kun je leuke cadeaus maken met een speciale betekenis voor jouw werknemers terwijl je ook nog eens milieuvriendelijk bezig bent.

Bij Drukzo werken we samen met bedrijven die jouw gebruikte drukwerk kunnen transformeren tot mooie tassen, portemonnees, laptophoezen en veel meer. Maak een uniek cadeau en verklein je ecologische voetafdruk op een leuke en bewuste manier!

Bekijk de websites van bedrijven zoals Re-Banner, De Bink en Bannerbag voor meer informatie over deze initiatieven.

De laatste stap

Het is niet altijd mogelijk om oude producten opnieuw te gebruiken. In dat geval is het verstandig om deze materialen te recyclen. Zo kunnen ze gebruikt worden als grondstof voor een nieuw product. Recyclen heeft veel voordelen voor het milieu en jouw bedrijf:

  • Het bespaart energie
  • Vermindert de winning van nieuwe grondstoffen
  • Voorkomt vervuiling en afvalproductie
  • Verkleint de impact op het milieu

Nederland heeft een recyclingpercentage van 57%, waarmee we tot de koplopers behoren van de EU. Dat een percentage van net boven de helft ons een koploper maakt, laat merken dat er nog veel werk voor de boeg is!

Bij Drukzo geloven we dat er veel ruimte is voor verbetering en daarom willen wij je aanmoedigen om bewust na te denken en je oude printproducten goed te recyclen. Wij willen ons steentje bijdragen, binnen de printindustrie en onze samenleving. Dat kunnen we alleen als jij ook je beste beentje voor zet.