Hoe maak je een flyer online in 2022?

Hoe maak je een flyer online in 2022?

Je eigen, unieke flyers maken is zo geregeld met onze online. Zo heb je in vijf stappen een unieke flyer voor jouw bedrijf.

Flyer maken

Stap 1

Bedenk wat je wilt zeggen. Zet alle informatie op een rijtje en schrijf de tekst die je op jouw flyer wilt drukken. Kies op basis daarvan een ontwerp. Je kunt hierbij kiezen voor de afmetingen en de richting van de flyer. Je maakt ook een keuze voor een enkelzijdige of dubbelzijdige flyer template. Daarnaast zijn er templates op basis van werkveld, zoals de bruiloftsindustrie, advocatuur en de landbouw. Je kunt het je zo gek niet bedenken, en wij hebben er wel iets voor.

Naast flyers, kan deze online design tool ook helpen bij het ontwerpen van visitekaartjes, posters, briefpapier en meer.

Stap 2

Kies een formaat. A5 is het meest gangbare formaat voor reclame. A6 is handig als uitnodiging voor evenementen; door het kleine formaat neem je ‘m altijd mee. A4 wordt gebruikt voor mededelingen met een grote visuele impact. Zo komt je design goed tot zijn recht!

Stap 3

Vul het template met jouw tekst. Denk na over wat je het belangrijkst vindt en geef dit een zo opvallend mogelijke plek. Werk bijvoorbeeld met bulletpoints, die trekken de aandacht en geven informatie overzichtelijk weer.

De flyer maker is voorzien van honderden verschillende stock foto’s, afbeeldingen en fonts. Als je jouw eigen foto’s wilt gebruiken, kun je deze gemakkelijk uploaden.

Beperk jezelf niet door alleen de afbeeldingen en tekst aan te passen in jouw template. Pas bijvoorbeeld de kleuren, de fonts of zelfs de lay-out aan. Zelfs als je een template gebruikt, kun je je eigen smaken toevoegen.

Nu moet je gaan bepalen hoe jouw flyer wordt afgedrukt. Kies voor dik of dun papier, mat of glanzend. Weet je niet zeker wat je moet kiezen? Lees onze handige gids hier.

Stap 4

Controleer je eindproduct. Tevreden? Kies dan de papiersoort en jouw oplage. Twijfel je over jouw papiersoort? Hier vind je een uitleg over welke soort gebruikt wordt voor welke gelegenheid.

Stap 5

Bestel jouw flyers en ontvang ze wanneer jou dat uitkomt! Je kunt kiezen tussen verschillende levertijden, zodat je jouw bestelling ontvangt wanneer het jou uitkomt.

Tips voor een opvallende flyer

 • Inhoud
  Stick to the basics: wie, wat, waar en wanneer. Wees hier duidelijk over: schrijf liever 2 augustus 2017 dan 2/8/2017. Welke datumaanduiding men ook gewend is, dit komt altijd aan. 
 • Grootte
  Maak de tekst het grootste op jouw ontwerp. Je wilt iets vertellen en dat doe je veelal met tekst. Kies twee contrasterende kleuren voor het onderwerp, dat valt extra op. 
 • Ontwerp
  Zet niet alle tekst en beeld perfect in het midden, dat ziet er goedkoop uit. Werk liever met meerdere blokken, zoals in een template kan. Zo schrijf je krachtiger en is informatie beter behapbaar. 
 • Effectiviteit
  Gebruik geen QR-code. Wanneer was de laatste keer dat je die zelf hebt gescand? Gebruik in plaats hiervan een verkorte URL om mensen naar je website te trekken. 
 • Oplage
  Hoe hoger de oplage, hoe lager de stuksprijs! Bestel je een hoge oplage? Adverteer dan alleen dingen die lang relevant zijn. Zo kun je de flyers langer inzetten – meer waar voor je geld!

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt om jouw eigen flyer te ontwerpen. Klaar voor de start? Go!