De Geschiedenis Van De Adventskalender – En Waarom Het Een Perfect Cadeau Maakt

De Geschiedenis Van De Adventskalender – En Waarom Het Een Perfect Cadeau Maakt

Wie is er niet mee opgegroeid? Een adventskalender met allemaal lekkere chocolaatjes of kleine cadeautjes. Het onweerstaanbare gevoel om alle vakjes in één keer te openen. Of kon jij het wel weerstaan? Ik niet, in ieder geval. Maar waar komt de adventskalender eigenlijk vandaan? En wat maakt zo’n adventskalender zo’n leuk cadeau om te geven (en te krijgen)?

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een kalender, gemarkeerd met 24 vakjes. Hij wordt gebruikt om af te tellen naar Kerst. Meestal begint het aftellen vanaf 1 december, tot 24 december. Adventskalenders zijn meestal gevuld met iets lekkers, zoals chocolade. Maar ze kunnen ook gevuld worden met kleine cadeautjes of spreuken. De keuze is reuze!

De adventskalender stamt uit de 19e eeuw. De kalenders zijn gebaseerd op de adventstijd – de aanlopende periode naar Kerst. Tijdens deze periode bereiden de christenen zich voor op Kerst, wat officieel ook een christelijk feest is. Deze traditie zorgt ervoor dat gezinnen erg naar elkaar toe groeiden. Ideaal dus als je het kerstgevoel wil aanwakkeren bij de mensen om je heen!

Waar precies de eerste adventskalender vandaan komt, is moeilijk te zeggen. Wat we wel weten is dat de traditie sterk aanwezig was in Duitsland en Oostenrijk.

Wat maakt adventskalenders het perfecte cadeau?

Gepersonaliseerde adventskalenders, eigenlijk zit het hem al in de woorden zelf. Een origineel cadeau, met een verrassing voor elke dag. Eigenlijk een dagelijks cadeautje voor de ontvanger! Een adventskalender zorgt ervoor dat de persoon die de kalender krijgt, elke dag een herinnering krijgt van jouw dankbaarheid. Dit kan voor klanten, relaties of collega’s zijn. Een feestelijke herinnering aan jouw merk of bedrijf! Dat is toch ideaal?

Een kleine tip: Koop je adventskalenders op tijd! Adventskalenders bestellen doe je meestal in oktober of november, zodat je 1 december meteen het eerste vakje kunt openen.

De adventskalenders van Drukzo volledig te personaliseren, op twee manieren:

Waar kun je een adventskalender mee vullen?

Kies je er voor om een adventskalender zelf te vullen? Super! Zo maak je, je geschenk nog persoonlijker en kun jij je creatieve geest de vrije loop laten gaan. Maar waarmee vul je de kalenders? Laten we kijken naar een aantal opties.

Lekkernijen

De klassieke optie is natuurlijk iets lekkers. Of je zelf nu de chocolaatjes uitkiest of kiest voor een gevulde adventskalender, je zit altijd goed met chocolade (let wel op met de ingrediënten en mogelijke allergieën of toleranties). Je kunt ook kiezen voor verschillende soorten snoep, of het combineren van verschillende lekkernijen.

Mini-verzorgingsproducten

Je kent ze wel: de mini-varianten van bijvoorbeeld douchegel, scrub, maskertjes. Het formaat en de ruime keuze maken dit de perfecte optie om je adventskalender mee te vullen. Ze zijn ook nog eens makkelijk te verkrijgen, bijvoorbeeld bij jouw drogisterij.

Relatiegeschenken met logo

Toch op zoek naar iets persoonlijkers van je eigen merk of bedrijf? Ons assortiment van relatiegeschenken helpt je. Zoek je iets wat dagelijks gebruikt kan worden? Bekijk dan eens onze USB-sticks, markeerstiften of powerbanks. Voor een wat originelere twist, bekijk onze keycords of zonnebrillen.

Je kunt zelfs kiezen om alle bovenstaande ideeën te combineren! De keuze is aan jou om de ultieme adventskalender samen te stellen.

Ik heb geen inspiratie voor een ontwerp! Wat nu?

Er zijn veel ideeën waar je uit kunt kiezen als het aankomt op het ontwerp. De een wil wat anders uitstralen dan de ander. We geven je een kleine tip mee: met een feestelijk ontwerp zit je altijd goed. Maar wat zou je nog meer kunnen doen?

  • Een foto samen met je collega’s
  • Een minimalistisch ontwerp
  • De klassieke rood-groene kleuren
  • Een ontwerp vol met illustraties

Waar je ook voor kiest, de adventskalender blijft een geweldig geschenk dat zeker in gedachten blijft. In ieder geval hoop ik dat deze blog je meer inspiratie heeft gegeven om de perfecte adventskalender samen te stellen! Heb jij nog meer ideeën, of heb je zelf wel eens een adventskalender cadeau gegeven? Laat het ons weten! We zien graag de creaties van onze klanten tot leven komen. Adventskalenders bestellen doe je bij Drukzo!