Coronavirus: De ultieme gids voor het heropstarten van je bedrijf en iedereen veilig te houden!

Coronavirus: De ultieme gids voor het heropstarten van je bedrijf en iedereen veilig te houden!

Dingen zijn veranderd, we zijn allemaal hard geraakt en dat valt niet te ontkennen, maar dat wil niet zeggen dat we opgeven! Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om jezelf te revitaliseren, te zorgen voor de mensen om je heen en zelfs dingen doen die een element van normaliteit bevatten. Blijf deze gids lezen om erachter te komen wat deze nieuwe uitdagingen zijn en hoe je ze kunt overwinnen.

Blijf gezond, leef gezond en wordt beter

Gemotiveerd blijven en zelfs gezond verstand bewaren is in de laatste maanden moeilijk gebleken. Toen dit allemaal begon hebben we een een paar manieren bedacht om jezelf en anderen gemotiveerd te houden. Vooral hoe je je tijd kunt gebruiken als je bedrijf gesloten is en hoe je in contact kan blijven met collega’s.

  • Laat het je niet naar beneden halen

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je vanuit thuis werkt is proberen om de schijn van een ”normaal” leven op te houden. Je moet de moeite nemen om geen positieve gewoontes te verliezen die je hebt ontwikkeld of de dingen waar je naar uit kijkt in de week. Of het nu sporten is, een vrijdagmiddag borrel met je vrienden/collega’s of zelfs gewoon lekker kletsen tijdens de lunch. Gelukkig zijn er verschillende apps en websites die zich in de periode van de Corona-uitbraak hebben ontwikkeld om dit allemaal nog steeds te blijven doen. Je kunt gebruik maken van Google Hangouts en Zoom om in contact te blijven. Of speel wat drankspelletjes via sites zoals House Party.

  • Mix je trainingsschema

Als het het sporten is wat je mist, is dit een mooie tijd om je ”regime” te breken. Er zijn verschillende online cursussen beschikbaar, of misschien heeft je sportschool zelfs al een aantal cursussen vrijgegeven. Je kunt zelfs je vrienden en familie erbij betrekken, door je eigen lessen te maken en ze samen te doen. Niets laat mij harder werken dan mijn broer die het beter doet dan ik, en als ik verlies met push-ups dan zal ik het einde ervan niet horen. Je kunt ook een kijkje nemen om te zien welke faciliteiten er open zijn in de buurt, bijvoorbeeld het zwembad die op tijdssloten geopend is. Wat ik probeer, en hopelijk lukt het, ook al lijkt het misschien vreemd, je kunt nog steeds veel dingen doen voor jezelf, vrienden en familie.

  • Verhoog je productiviteit

Naast het overleven van de Corona-uitbraak met je gezonde verstand en je normale gewicht, kun je deze tijd ook gebruiken om jezelf te verbeteren. Nu het werkverkeer wat lager ligt en je minder sociale verantwoordelijkheden hebt, is het tijd om beter voor jezelf te zorgen: ga weer koken; er zijn zo veel recepten online, dat je er nooit een kan vinden die je niet lust. Of het nu iets nieuws is, of gewoon een nieuwe draai aan een oude favoriet. Of misschien is het tijd om terug te gaan naar muziek; pak de gitaar weer op, kijk eens naar die band waar je vriend al jaren over zeurt.

Dus maak gebruik van deze gelegenheid om je productiviteit te verhogen. Sommige van de meest reactieve mensen hebben deze kans zelfs aangegrepen om grote dingen te laten gebeuren en een positieve invloed te hebben op de samenleving, waardoor we geïnspireerd raken om betere mensen te worden en mensen in nood te helpen.

De 5 Corona geboden:

We beginnen met de basis, en de basis begint bij jou! Wat dat ook mag betekenen. De belangrijkste regels om veilig te blijven voor het coronavirus zijn als volgt:

  • Gebruik de juiste nies en hoest etiquetten

Om de verspreiding van bacteriën en virussen te beperken, bedek je mond en neus met een gebogen elleboog of tissue als je niest of hoest. Er wordt ook geadviseerd om een mondkapje te dragen, vooral in openbare ruimtes zoals in het openbaar vervoer, om de overdracht van het coronavirus te beperken.

Voor het geval dat je zakdoekjes of maskers eenmalig gebruikt, moet je deze in een gesloten afvalbak doen. En als je herbruikbare maskers gebruikt, zoals stoffen maskers, zorg er dan voor dat ze regelmatig en goed gewassen worden volgens hun specificaties. Als ze toch vervuild of beschadigd raken, gooi ze dan meteen weg.

  • Vermijd het aanraken van je gezicht

Zo simpel en toch zo moeilijk. Vooral als het buiten waait en de wind je haren over je gezicht heen waait, kan het moeilijk zijn om je gezicht niet aan te raken. En laat me niet beginnen over pollen! Je handen zijn een groot vangnet van bacteriën en virussen. Vooral het aanraken van je gezicht, vooral je mond, neus en ogen, kunnen je heel vatbaar maken voor het krijgen van een virus. Daarom is de volgende regel bijzonder belangrijk.

  • Regelmatig handen wassen

Het is misschien het eerste ding wat je doet als je thuiskomt, maar weet je zeker dat je het zo goed mogelijk doet? Om alle sporen van het virus op je handen te verwijderen, moet het meer zijn dan een snelle schoonmaakbeurt en een spoeling. Om bacteriën goed te doden, moet je er altijd voor zorgen dat je ontsmettende zeep of een hydroalcoholische oplossing met meer dan 60% alcohol gebruikt. Met de juiste wasinstructies, die je kunt weergeven door bijvoorbeeld een poster, zorg je ervoor dat iedereen goed weet hoe hij of zij moet schrobben en veilig blijft.

  • Social distancing

Het dragen van een mondkapje is niet genoeg als je de veiligheidsafstanden niet respecteert. Ook al zijn je mond en neus bedekt, het is super belangrijk om sociale afstand te bewaren om de verspreiding te voorkomen. De lockdown wordt misschien wat losser, maar we moeten niet vergeten hoe we hier in de eerste plaats terecht zijn gekomen en we moeten de richtlijnen van de overheid respecteren.

  • Vermeid contact met mensen die ziekteverschijnselen hebben

Zulke preventieve maatregelen moeten in het dagelijkse leven met iedereen worden uitgevoerd. Als je een persoon tegenkomt die symptomen vertoont, moet je erg voor zorgen dat je fysiek contact vermijdt. Gelukkig zijn er nu ontelbare manieren om tijd met anderen door te brengen terwijl je je aftand bewaart.

Om te beginnen kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen naar de 3 must-have items om bij je te hebben tegen het Coronavirus.

Zakelijke tips

Het kan echter een uitdaging zijn om te weten wat er soms gedaan moet worden, vooral op kleine schaal:

Als eigenaar van een bedrijf wil je dat alles in orde is om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen, maar waar moet je beginnen? Hoe kun je ervoor zorgen dat je alle gaten dicht en het beste de gezondheid en veiligheid van je werkplek waarborgt?

Het is onvermijdelijk dat we zien dat de manier waarop je bedrijf opereert nu heel anders is dan 3 maanden geleden. Of je nu open bent, snel weer open mag of aan het wachten bent tot je weer open mag, de algemene gebruiken zijn veranderd en er moet rekening mee gehouden worden. Desinfecterende handgels moeten strategisch door je winkel/gebouw/kantoor worden geplaatst, met name bij alle ingangen/uitgangen. Als je werk het in een rij staan bevat, houdt dan 1,5 meter afstand. Dit kan bijvoorbeeld door posters, om klanten te wijzen op het feit dat ze zich aan de regels moeten houden. Of bijvoorbeeld vloerstickers, zodat er duidelijke plekken zijn waarin de afstand bewaard kan worden. Zorg ervoor dat je klanten en medewerkers weten dat jij hun veiligheid serieus neemt en moedig de mensen om je heen aan om mondkapjes te dragen voor jouw gezondheid en die van anderen. Je kunt ze zelfs bedrukken met je logo of merk! Je kunt ons volledige assortiment gepersonaliseerde anticorona producten hier vinden. We hebben zelfs mondkapjes ontwikkelt met voorbedrukte, gratis ontwerpen! Bekijk ze hier.

Je kan het virus niet in je eentje verslaan, dus moet je rekenen op de medewerking van je collega’s voor alle maatregelen die jullie nemen voor de veiligheid. Je hebt een Bassie nodig voor je Adriaan. Misschien heb je al het perfecte plan in gedachten en is het klaar om gecommuniceerd te worden naar aandeelhouders. Maar misschien zijn er wat dingen die je over het hoofd hebt gezien? Misschien heeft Daniel van de boekhouding wel een idee om de uitvoering honderd keer makkelijker te maken (en goedkoper ook!). Wees niet bang om anderen te betrekken en vooral als het om hun gezondheid gaat. Vele handen maken licht werk en je weet nooit waar de ander mee komt, of waar jullie samen mee komen. Dus brainstorm de ideëen met je team, zij weten het beste wat ze nodig hebben en welke problemen er kunnen ontstaan. Iedereen betrekken zal niet alleen ervoor zorgen dat alle ideëen samenkomen, maar het zorgt ook voor een beter teamverband.

Je zal zeker een aantal producten nodig hebben zoals desinfectie handgels en mondkapjes. Maar er zijn nu zoveel soorten dat het moeilijk is om te weten welke het beste zijn, dus je moet leren welke verschillen er zijn en welke beter voor jou zijn. Bekijk bijvoorbeeld: Hoe kies je het beste mondkapje voor jou?

Mensen aantrekken naar je campagne

Je hebt nu het hele plan om je bedrijf zo veilig mogelijk te houden met succes uiteengezet en je bent klaar om je bedrijf weer te heropenen. Je kunt niet wachten om je collega’s weer te zien, na zoveel weken van elkaar verwijderd te zijn. Maar helaas moeten we het nieuws wel aan je vertellen: dit nieuwe plan omvat zoveel meer schoonmaak- en veiligheidsprocedures. Als je het type bent dat je vaat even laat ”weken” om ze vervolgens een paar dagen later pas af te wassen, dan weet je zelf al dat het moeilijk gaat zijn om iedereen te motiveren om schoon te maken. Maar vrees niet, er is altijd een goede manier om het leuk te maken!

Het wordt aangeraden om je handen ten minste 20-30 seconden te wassen. Het gebruik van desinfectie handgels die ten minste 60% alcohol bevatten kunnen je helpen om die tijd terug te dringen naar 20 seconden, maar smeer je handen dan wel volledig in! Die 20 seconden kunnen verrassend langzaam gaan, daarom willen wij het wat leuker maken! Wat dacht je van zingen tijdens het handen wassen? Gegarandeerd dat je een glimlach op je gezicht krijgt en daarnaast schrik je het coronavirus ook nog af!

En waarom zou je het daarbij laten? Grondig en routinematig schoonmaken is nog nooit zo belangrijk geweest en laten we eerlijk zijn, niemand vind het echt leuk. Daarom is de enige optie om het wat leuker te maken. Maak een grappige playlist met liedjes, verzamel ze en ga aan de slag! Of maak er een spel van, degene die het eerst klaar is krijgt een lekker koud biertje. Neem deze taken, hoe vervelend ze ook zijn, serieus en maak ze leuk zodat je voor leuke bindingsmomenten zorgen.

Het kan vooral lastig zijn voor jongere kinderen om mee te spelen en alle maatregelen te volgen. Een makkelijke manier om dit toch te doen kan door het gebruik van creativiteit.

Je moet simpelweg een voorbeeld zijn voor ze en ze laten zien dat veiligheid niet iets is wat negatief en saai is, maar noodzakelijk en heel eerlijk, niet zo’n vervelend iets. Een goede manier om iedereen te betrekken en iedereen veilig te houden, en ook nog eens stijlvol zijn: ontwerp je eigen mondkapjes! Met jouw merk, logo of een ander leuk ontwerp, maak een leuke lay-out en ga aan de slag. Wie zegt dat je er niet goed uit kan zien terwijl je veiligheid voorop stelt? Het is heel makkelijk om te leren hoe je een origineel mondkapjes ontwerp kan maken met de juiste inspiratie.

Maar hé, dat is ons advies. Wat denk je? Is dit artikel nuttig geweest? Was het totale onzin? Laat het ons weten in de comments hieronder! Deel ook alle ideeën die je zelf hebt!