Uitleg over de typen vlaggenmasten

Uitleg over de typen vlaggenmasten

Drukzo is jouw vlaggenspecialist. Naast het bestellen van diverse soorten vlaggen en vlaggen accessoires, kun je ook bij ons terecht voor het kopen van vlaggenmasten. We bieden je de keuze uit twee soorten vlaggenmasten: polyester vlaggenmasten en aluminium vlaggenmasten. In dit artikel worden de verschillen tussen deze twee type vlaggenmasten uitgebreid toegelicht. 

Polyester vlaggenmasten: voor een moderne look

Deze vlaggenmast heeft een moderne look en is gemaakt van polyester (een lichter materiaal dan aluminium). Door de kantelvoet is het eenvoudig om de vlag te vervangen, maar ook om de mast bij te stellen na een storm. De polyester vlaggenmasten zijn beschikbaar in drie verschillende lengtes: 6 meter, 7 meter en 8 meter.

De polyester vlaggenmasten zijn wit van kleur en hebben een diameter van 65 mm (bovenin) tot 125 mm (onderin). De polyester vlaggenmasten zijn voorzien van een koord dat in de mast loopt. Alle masten zijn voorzien van een anti-diefstal beugel, waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat je je vlag verliest.

Aluminium vlaggenmasten: voor een traditionele look

Deze vlaggenmast heeft een traditionele uitstraling en is gemaakt van aluminium (een zwaarder en sterker materiaal dan polyester). Door de kantelvoet is het eenvoudig om de vlag te vervangen, maar ook om de mast bij te stellen na een storm. De aluminium vlaggenmasten zijn 6 meter in lengte.

De aluminium vlaggenmasten zijn geadoniseerd van kleur en hebben een diameter van 67 mm. De mast is kogel gelagerd en voorzien van een set ringen en een verzwaringsgewicht. De kantelvoet van de aluminium vlaggenmast is van gegalvaniseerd staal en wordt bevestigd doormiddel van een stel schroeven. De aluminium vlaggenmasten zijn voorzien van een anti-diefstal beugel, waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat je je vlag verliest.

Bestel je polyester of aluminium vlaggenmast hier.