Wat is een banner: uitleg en voorbeelden

Je bent op deze blog terecht gekomen omdat je antwoord wilt op de volgende vraag: wat is een banner? Dus laten we gelijk met de deur in huis vallen. Banner is de verzamelnaam voor signing producten in de drukwerk branche. Onder meer spandoeken, roll-up banners en gevelbanieren horen daarbij. Om te laten zien welke producten onder de verzamelnaam banner vallen hebben we deze producten hieronder uitgelicht.

Het welbekende spandoek

Je kan ze bijna niet missen, want overal zijn ze wel te vinden. Of het nu langs de snelweg is of aan de muur van een gebouw. Bij ons kun je in elke maat je eigen spandoeken laten drukken. Het verschil tussen spandoeken en de andere banners is dat er bij spandoeken geen ophanging of voet aan het spandoek vast zit. Je kunt daarom verschillende soorten frames bij je spandoek bestellen als je die nog niet hebt.

De materiaalsoorten die we aanbieden zijn zeildoek, gaatjesdoek en blockout:

  • Het zeildoek is gemaakt van PVC-materiaal en is erg stevig. Hier door is het zeer geschikt voor buitengebruik. Door de matte coating is de bedrukking helder en scherp.
  • Een gaatjesdoek van mesh kies je wanneer je spandoek op een locatie komt te hangen waar veel wind is. Door de open structuur vangt het spandoek zelf geen wind waardoor het perfect blijft hangen.
  • De blockout spandoeken zijn gemaakt van zwaar (610 grams) ondoorschijnend PVC. Speciaal bedoeld om het doek aan twee kanten te bedrukken. Uiteraard zijn de spandoeken van Drukzo allemaal brandveilig.

Via de spandoeken pagina vul je eenvoudig jouw gewenste formaat in en de rest wijst zich vanzelf.

De roll-up banner

De roll-up banner is een soort spandoek die oprolbaar is in een cassette. Erg handig om bijvoorbeeld mee te nemen naar een beurs of presentatie. Maar ook in een winkel misstaat hij zeker niet. We hebben roll-up banners met verschillende voeten en verschillende formaten, zodat er voor ieder wat wils is.

Al onze roll-up banners worden gedruk op hoogwaardig 550 grams bisonyl. Als je jouw banner extra in de spotlights wilt zetten is het zelfs mogelijk om een halogeenspot bij te bestellen. Niemand zal dan zomaar langs jouw roll-up banner lopen!

Je kunt roll-up banners voor veel doeleinden gebruiken. Daarom hebben wij al duizenden ontwerpen voor jouw roll-up banner klaarstaan, die je eenvoudig naar eigen wens kunt aanpassen.

Kijk eens naar ons aanbod op de roll-up banner pagina of bekijk de velen ontwerpen die we voor je in petto hebben.

L-banners

Een L-banner is een soort roll-up banner, alleen dan niet met een cassette, maar oprolbaar. De L heeft dit type te danken aan de constructie, de ophanging heeft namelijk een L vorm. Bij een L-banner krijg je een mooie tas voor vervoer en hij weegt maximaal 5 kilo.

Het aanbod kun je vinden op de L-banner pagina.

X-banners

De X-banner is hetzelfde als de L banner alleen dan met een andere ophanging. De X-banners danken hun naam aan de ophanging in, je raadt het al, de X-vorm. Door deze ophanging staan de X-banners wat steviger dan de L-banners en zijn ze daarom ook in grotere maten te verkrijgen. Ook bij de X-banners krijg je een handige draagtas voor vervoer.

Ons aanbod X-banners kun je vinden op de X-banner pagina.

Hopelijk hebben we al je vragen over banners hiermee beantwoord. Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je namelijk graag verder!