Flyers ontwerpen met gratis templates

Flyers ontwerpen met gratis templates

Met een goede flyer trek je meer klanten aan. En wie wil dat nou niet? Maar hoe kun je een prachtige flyer maken, zonder enige grafische ervaring? Je gaat het misschien niet geloven, maar bij Drukzo kan dat! We hebben namelijk duizenden gratis flyer sjablonen. Er is dus keuze voor iedereen, of het nu gaat om een ontwerp voor een hondenliefhebber, een festivalorganisator of een wedding planner. Je kunt bij ons voor alles terecht!

Een ontwerper inhuren kost geld. Een goed ontwerp voor bijvoorbeeld een flyers of brochure kost gemakkelijk honderden euro’s. Dan moet de flyer ook nog eens worden gedrukt en worden uitgedeeld. Het leuke en snelle idee om een flyer te maken en in brievenbussen te gaan gooien, kan dan ineens duur uitvallen! En dat wil je natuurlijk niet.

Gratis flyer sjablonen

Gratis flyer sjablonen

Gelukkig is er een oplossing! U kunt uw flyers eenvoudig online maken. Met de duizenden gratis flyer-sjablonen die online beschikbaar zijn op plaatsen zoals Canva, geschikt voor alle demografische groepen en doelgroepen, kunt u de perfecte flyer hebben voor uw marketingdoeleinden. Bovendien zijn de meeste flyer-sjablonen volledig gratis en kunnen ze worden bewerkt om aan uw behoeften te voldoen.

Juiste flyer ontwerp kiezen

Juiste flyer ontwerp kiezen

Nu moet je dus een template gaan uitkiezen. Maar waar begin je als je zo ontzettend veel keuzemogelijkheden hebt? Laten we beginnen bij de technische kant van het verhaal. Je dient namelijk eerst te kiezen voor een formaat. Hiervoor heb je heel veel verschillende mogelijkheden. Het meest gangbare flyer formaat is A5. In deze blog leggen we tot in de kleinste details alles uit over het kiezen van het juiste formaat.

Oriëntatie en bedrukking

Oriëntatie en bedrukking

Nu kun je gaan beslissen hoe je de flyer wilt bedrukken. Zo kun je kiezen uit liggend, vierkant of staand. Daarnaast kun je ervoor kiezen om slechts één kant van de flyer te bedrukken, of beide kanten.

Flyer op basis van industrie

Flyer op basis van industrie

Omdat we zo’n ontzettend grote database hebben aan templates, hebben we ze opgedeeld in categorieën. Zo kun je bij ons een template kiezen die perfect past bij jouw bedrijf. Hierin zijn we erg specifiek. Zo kun je onder ‘dierenverzorging’ nog kiezen tussen ‘trilsalons’, ‘poezenpensions’ en ‘gezoorhaamheidstraining’.

Houd het doel in je achterhoofd

Houd het doel in je achterhoofd

Zorg dat je een ontwerp kiest dat niet alleen mooi is, maar ook past bij het uiteindelijke doel. Wil je bijvoorbeeld mensen informeren, of probeer je ze écht iets te verkopen? Beide doeleinden hebben een andere aanpak nodig. Heb je nog inspiratie nodig voor een pakkende en creatieve flyer. In deze blog hebben we 10 geweldige voorbeelden van flyers op een rijtje gezet