Loey Awards 2015: Nominatie Hans Scheffer

Loey Awards 2015: Nominatie Hans Scheffer

Nog geen twee jaar na de oprichting door Hans Scheffer en Marco Geratz van Drukzo, is er al weer een mijlpaal te vieren. De CEO van Helloprint (het moederbedrijf van Drukzo), is namelijk genomineerd voor de Loey Starters Awards 2015. De nominatie van Hans Scheffer voor deze prestigieuze prijs maakt heel Drukzo apetrots!

Succes in online print

Het succes van Helloprint komt niet geheel onverwacht. Beide ondernemers zijn reeds vijftien jaar actief in de online printindustrie. Na hun vorige gezamenlijke avontuur Flyerzone – in 2010 verkochten zij het moederbedrijf genaamd “MFG” aan het Britse Grafenia PLC – liepen Scheffer en Geeratz elkaar weer tegen het lijf. Op 1 september 2013 begonnen zij, met een team van vier, met hun tweede venture in de online printing industrie, Drukzo.nl.

Nog een keer

Scheffer: “Wij zijn altijd goed geweest in het zo makkelijk mogelijk maken van drukwerk bestellen. We hadden alleen spijt dat wij Flyerzone hadden verkocht. Dat hadden ook een aantal oud-teamleden van het eerste uur, die nu wederom het management vormen en mede-aandeelhouder zijn. Samen wilden wij bewijzen dat het succes van destijds geen toeval was. Daarom besloten we: fuck it, we doen het gewoon nog een keer.”

E-commerce bedrijf

Als enige grote online drukwerkaanbieder, heeft HelloPrint zelf geen eigen drukkerijen. “Wij zijn een technologie- en e-commerce bedrijf, met een enorm sterke eigen cultuur als basis”, zoals Scheffer het omschrijft. Het pand in Rotterdam hangt dan ook vol met posters van o.a. Startup Vitamins en de cultuur klinkt door in alles. “In ons bedrijf draait het niet om drukwerk, maar om marketing, proces en IT, met onze sterke cultuur als absolute basis. Bij ons op kantoor komt geen poster of flyer voorbij, en als dat wel zo is, denkt iedereen dat er wat mee aan de hand is. Wij zijn een online platform waar wij vraag en aanbod bij elkaar brengen voor verschillende klantdoelgroepen, zo eenvoudig mogelijk. Wij selecteren het best beschikbare aanbod drukwerk en aanverwante producten, en het bestelde product ligt binnen no-time volledig geautomatiseerd bij de klant terecht, waar dan ook in Europa.”

Expansie

Internationale expansie zit in het DNA van HelloPrint verweven: zo is de startup reeds actief in Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Spanje. Momenteel onderzoekt Scheffer de mogelijkheid om diverse andere landen te betreden. “We onderzoeken op dit moment 27 potentiële landen en baseren die keuzes voornamelijk op hoe de online markt zich in die landen ontwikkeld”, aldus Scheffer. “Op basis daarvan maken wij keuzes welke markten we betreden, want schaal is alles in onze markt.”

Ambitie

Het bedrijf telt inmiddels 45 medewerkers en heeft maar liefst 25 openstaande vacatures, en is volledig gefund door beide aandeelhouders en hun cashflow. HelloPrint heeft de ambitie om internationaal een van de grootste spelers van Europa te worden.

De LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Hans Scheffer kreeg op zijn verjaardag te horen dat hij genomineerd was, het was gister dus dubbel feest! De nominatie is natuurlijk een bevestiging dat Hans met zijn volledige Helloprint team op de juiste weg is. Nog meer reden om drukwerk bestellen voor de klanten van Drukzo nóg goedkoper, sneller, gemakkelijker en dus leuker te maken. Hier gaan ze dan ook gewoon keihard mee door!

Ben jij ook zo trots op de nominatie en wil je Hans en Drukzo helpen deze prijs binnen te halen? Of is een andere startende online ondernemer jouw favoriet?