Zo kies je het juiste formaat voor jouw visitekaartje

Zo kies je het juiste formaat voor jouw visitekaartje

Een visitekaartje is vaak het eerste contact tussen de klant en jouw bedrijf. Een grote kans om een goede eerste indruk te maken. Je kunt van jouw visitekaartje een echt kunstwerk maken, maar wat is het juiste formaat van een visitekaartje? En verschilt dit bijvoorbeeld per land?

Afmetingen van visitekaartjes

Visitekaartjes moeten echt een onderdeel zijn van jouw bedrijf. Je wilt een visitekaartje ontwerpen dat er echt uitspringt, maar nog wel goed past. Wanneer je zaken doet in het buitenland, wil je dat jouw visitekaartje past in de gebruiken van dat land. In dit artikel laat ik je dan ook zien wat de gebruikelijke formaten zijn ‘over de hele wereld’. De onderstaande indelingen liggen niet ver uit elkaar, maar zou het niet jammer zijn als jouw visitekaartjes niet in de visitekaarthouder van de klant passen?

  1. In het Verenigd Koninkrijk en West-Europa is het formaat van visitekaartjes 85 x 55 millimeter
  2. Verenigde Staten en Canada hebben een standaard formaat van 88,9 x 50,8 millimeter
  3. Japanese visitekaartjes hebben een afmeting van 91 x 55 millimeter
  4. Voor het oostelijke deel van Europa en Rusland heb je visitekaartjes nodig van 90 x 50 millimeter
  5. In de rest van de wereld zijn de maten van toepassing die in Groot-Brittannië worden gebruikt.

Visitekaartjes die indruk maken

Zo, dat is nu duidelijk, maar ontwerp is wat jouw visitekaartje uiteindelijk uniek kan maken. Maar er zijn meer mogelijkheden om op te vallen tussen de massa. Naast het ‘normale visitekaartje’ kun je bij Drukzo ook ‘speciale visitekaartjes’ krijgen!

Op onze pagina voor visitekaartjes vind je bijvoorbeeld onze gevouwen kaarten. Deze gevouwen kaarten zijn, zoals de naam al aangeeft, opengevouwen of gesloten.

Naast de gevouwen kaarten hebben we nog een speciaal type kaart. De PVC en PVC-transparante visitekaartjes. Het gebruikte materiaal en de vorm ervan is vergelijkbaar met een bankkaart. Zeer stevig en uniek! Vooral de PVC-transparante kaart is heel bijzonder. Het zorgt ervoor dat potentiële klanten en relaties onmiddellijk onder de indruk zijn (zie afbeelding bovenaan artikel).

Denk aan je beroep

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je visitekaartje écht uitstraalt wat jij kan doen. Dit begint natuurlijk al bij het kiezen van de juiste toon en een mooi ontwerp. Om dit een stukje gemakkelijker voor je te maken, kun je bij ons kiezen uit honderden verschillende templates. Deze templates zijn onderverdeeld in per industrie. Zo hoef je zelf geen grafisch ontwerper in te schakelen, en heb je je visitekaartjes binnen een mum van tijd binnen.

Voorbeelden van goede visitekaartjes

Al zin gekregen om je eigen visitekaartje samen te stellen? Dan is het nu de hoogste tijd om wat inspiratie op te doen. Met zo ontzettend veel visitekaartjes in omloop, is het namelijk wel belangrijk om écht op te vallen ten opzichte van je concurrenten. En daarvoor moet je dus net even wat origineler uit de hoek komen. In deze blog vertellen we je meer over hoe je een memorabel visitekaartje ontwerpt dat echt de aandacht grijpt en niet meer loslaat.

Nog vragen? Laat het ons dan vooral weten, we helpen je graag!