Visitekaartjes: Maten en afmetingen

Een visitekaartje is vaak het eerste contact tussen de klant en jouw bedrijf. Een grote kans om een goede eerste indruk te maken. Je kunt van jouw visitekaartje een echt kunstwerk maken, maar wat is het juiste formaat van een visitekaartje? Is dit hetzelfde over de hele wereld?

Afmetingen van visitekaartjes

Visitekaartjes zijn een uitbreiding van jouw bedrijf. Je wilt dat jouw visitekaartje eruit springt, maar niet uit de pas raakt. Wanneer je zaken doet in het buitenland, wil je dat jouw visitekaartje past in de gebruikelijke indelingen van dat land. In dit artikel laat ik je zien wat de gebruikelijke formaten zijn ‘over de hele wereld’. De onderstaande indelingen liggen niet ver uit elkaar, maar zou het niet jammer zijn als jouw visitekaartjes niet in de visitekaarthouder van de klant passen?

  1. In het Verenigd Koninkrijk en West-Europa is het formaat van visitekaartjes 85 x 55 mm
  2. Verenigde Staten en Canada hebben een standaardformaat van 88,9 x 50,8 mm
  3. Japanese visitekaartjes hebben een afmeting van 91 x 55mm
  4. Voor het oostelijke deel van Europa en Rusland heb je visitekaartjes nodig van 90 x 50 mm
  5. In de rest van de wereld zijn de maten van toepassing die in Groot-Brittannië worden gebruikt.

Visitekaartjes die indruk maken

Het ontwerp is wat jouw visitekaartje uniek maakt. Maar er zijn meer mogelijkheden om op te vallen tussen de massa. Naast het ‘normale visitekaartje‘ kun je ook bij Drukzo ‘speciale visitekaartjes‘ krijgen!

Op onze pagina voor visitekaartjes vind je bijvoorbeeld onze gevouwen kaarten. Deze gevouwen kaarten zijn, zoals de naam al aangeeft, opengevouwen of gesloten.

Naast de gevouwen kaarten hebben we nog een speciaal type kaart. De PVC en PVC-transparante visitekaartjes. Het gebruikte materiaal en de vorm ervan is vergelijkbaar met een bankkaart. Zeer stevig en uniek! Vooral de PVC-transparante kaart is heel bijzonder. Het zorgt ervoor dat potentiële klanten en relaties onmiddellijk onder de indruk zijn (zie afbeelding bovenaan artikel).

Levering specificaties

In onze bezorgingsspecificaties kun je zien hoe je jouw visitekaartjes duidelijk kunt ontwerpen. We vragen bijvoorbeeld om een tekstmarge van 3-5 mm te behouden. Dit komt omdat er een maximale potentiaalafwijking van 3 mm is tijdens het snijproces. Als je jouw tekst dichter bij de rand staat dan 3 mm, is de kans groot dat de tekst gedeeltelijk wordt afgekapt. Natuurlijk willen we dit voorkomen!

Zorg er ook voor dat de afmetingen van het bestand overeenkomen met de daadwerkelijke afdruk. Als we jouw bestand moeten vergroten, kan de kwaliteit afnemen. Als we jouw bestand een stuk kleiner moeten maken, is de kans groot dat uw tekst onleesbaar is. Bekijk daarom onze technische tekeningen goed. Als je onze gratis ontwerptool gebruikt om de afdruk te maken, hoeft je geen rekening te houden met eventuele leveringsspecificaties.

Ontwerp visitekaartjes met de gratis online ontwerptool

Wist je trouwens dat je eenvoudig je eigen visitekaartjes kunt ontwerpen bij Drukzo? We hebben duizenden ontwerpen voor je klaarstaan, die je helemaal zelf kunt ontwerpen en aanpassen! Dat is wanneer het maken van visitekaartjes echt leuk en gemakkelijk wordt. Bekijk onze online ontwerp pagina!

Nog vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag!