Hoe maak je online ansichtkaarten?

Hoe maak je online ansichtkaarten?

Veel ansichtkaarten worden verstuurd tijdens vakanties, of ze worden gekocht als souvenir. Maar ansichtkaarten laten zich ook prima inzetten voor kunstuitingen, bijvoorbeeld als fotokaart, en als ludiek product om reclame te maken of anderszins ergens de aandacht op te vestigen, als artiestenkaart, kortingskaart of wenskaart. Verhuizen of iemand uitnodigen voor een feestje of gebeurtenis? Postzegel er op en de ansichtkaart vindt zijn weg. Bij Drukzo kun je snel en goedkoop je ansichtkaarten laten drukken!

Bestel je ansichtkaarten goedkoop online Ansichtkaarten bestel je bij Drukzo gemakkelijk en snel online, tegen een lage prijs. Bij ansichtkaarten met een achterkantbedrukking in zwart is een GRATIS tekstwissel mogelijk halverwege de oplage!

Producten / Papiersoorten

Anscihtkaarten UV-lak Bedrukking: Dubbelzijdig full colour of full colour met zwart bedrukte achterzijde Papier: 285 grams eenzijdig gestreken sulfaatkarton Finish: Enkelzijdig hoogglanzende UV-laklaag

Formaten A6, A5, A4, Carre–S, Carre–M, Carre–L, US, en X–long.

Ansichtkaarten MAT Bedrukking: Dubbelzijdig full colour of full colour met zwart bedrukte achterzijde Papier: 285 grams eenzijdig gestreken sulfaatkarton Finish: Enkelzijdig dispersielak

Formaten A6, A5, A4, Carre–S, Carre–M, Carre–L, US, en X–long.

Kleine aantallen

25 tot 400 stuks Van een aantal uitvoeringen van de ansichtkaarten zijn ook kleine aantallen te bestellen, vanaf 25 stuks. Ze worden geprint op een hoge kwaliteit-printer en doen daardoor beslist niet onder voor drukwerk.

De uitvoeringen waarvan je een kleine oplage kunt bestellen zijn: Ansichtkaarten MAT Anisichtkaarten Gelamineerd (het kleine aantal alternatief voor Ansichtkaarten UV-lak)

Bedrukking: Enkel- of dubbelzijdig full colour Tekstwissel is op kleine oplagen niet van toepassing.

Tekstwissel

Normaal gesproken is een ansichtkaart een kaart met aan één zijde een afbeelding. De eerste ansichtkaarten doken begin 1900 op. Toen werden ze ook wel aanzichtkaart genoemd. Dat verklaart direct ook de typering, het is een kaart met een aangezicht, een plaatje, voorop.

Tekstwissel achterzijde De voorzijde heeft dus een vaste afbeelding. Maar Drukzo bied je de mogelijkheid om bij een achterzijdebedrukking in zwart, de helft van de oplage met een tweede ontwerp te bedrukken. Deze tekstwissel is helemaal GRATIS!

Vergeet niet het optieveld Tekstwissel aan te klikken bij je bestelling als je hiervan gebruik wilt maken, en natuurlijk een tweede bestand voor de achterzijde mee te sturen bij Bestanden uploaden, in de laatste stap van je bestelling.

Variable Data Printing Ansichtkaarten kunnen ook worden bedrukt met variabele data. Lees meer over VDP

Kaartenmapjes

Met Ansichtkaartenmapjes kun je je ansichtkaarten netjes bij elkaar en verpakt aan je klanten aanbieden. Ook zijn ze prima te gebruiken om setjes kaarten in te versturen.

Bedrukking: Dubbelzijdig, full colour buitenzijde met zwart bedrukte binnenzijde Papier: 285 grams triplexkarton Finish: – Buitenkant hoogglanzende UV-laklaag of dispersielak – Binnenkant dispersielak

Formaten: Voor 10 kaarten op A5 of A6 formaat

Vouwen

Bij het vouwen van papier vanaf 200 grams, moet dit vooraf gerild worden. Dat wil zeggen dat er 2x afwerken gerekend wordt.

De prijs van het vouwen is gebaseerd op 1- of 2-slagen vouwen (Parallel: enkel- wikkelvouw of zigzag vouw). Vraag voor andere manieren van vouwen een offerte aan.

Rillen wil zeggen dat er op de plaats waar het papier moet worden gevouwen een soort deukje in het papier wordt gemaakt, waarna het makkelijk handmatig kan worden omgevouwen. Gerild drukwerk wordt standaard ongevouwen geleverd. Zig-zag vouw

Een zig-zag vouw wil zeggen twee keer vouwen in tegengestelde richting. De drie delen van het gevouwen formaat zijn even breed, waardoor de delen mooi over elkaar heen vallen als het papier eenmaal gevouwen is. Voor een zig-zag vouw worden éénmaal vouwkosten berekend.

Zig-zag vouw

Wikkelvouw

Een wikkelvouw wil zeggen dat er twee keer wordt gevouwen in dezelfde richting. Eén deel van het te vouwen formaat wordt omsloten door de andere twee delen. Dat deel is iets minder breed om te voorkomen dat, het eenmaal gevouwen, hinderlijk opbolt. Zo is de gevouwen folder mooi plat. Voor een wikkelvouw worden éénmaal vouwkosten berekend.

Wikkelvouw

Enkele vouw

Bij een enkele vouw wordt het papier eenmaal gevouwen. Het vel kan in de lengte of in de breedte worden gevouwen, en wordt daardoor in principe 2 gelijke stukken verdeeld die eenmaal gevouwen precies op elkaar passen. Maar het is ook mogelijk om de vouw op een ander plaats toe te passen, waardoor bijvoorbeeld een vierkant formaat ontstaat als het vel is gevouwen en de voorzijde slechts een deel van de ‘binnenzijde’ bedekt.

Enkele vouw neutraal
Enkele vouw asymetrisch

Open luikvouw

Bij een open luikvouw wordt het papier tweemaal gevouwen, waarbij het de bedoeling is dat het linker-en rechterdeel naar binnen worden gevouwen en elkaar in het middn net niet raken. De te vouwen delen hoeven niet van gelijke grootte te zijn, een assymetrische oplossing behoort ook tot de mogelijkheden.

Open luikvouw

Kruisvouw

Bij een kruisvouw wordt het vel papier in eerste instantie twee keer gevouwen, de tweede vouw staat haaks, kruislings dus, op de eerste vouw. Deze manier van vouwen wordt veel toegepast bij het vouwen van posters naar een handzaam formaat. Ook bij kranten zie je vaak deze ‘kruisslag’ zijn gevouwen om ze op brievenbusformaat te krijgen, deze bestaan echter bij het vouwen uit meerdere pagina’s. Bij de kruisvouw wordt in principe uitgegaan van een enkel vel papier.

Kruisvouw

Variabele Data Printing

Op elke kaart een andere afdruk, dat kan met Variable Data Printing!

Variable Data Printing biedt mogelijkheden voor: Nummeren Barcodes Adresseren Personaliseren Afbeeldingvariatie

De variabel te drukken elementen lever je aan in een database. De volgende databases kunnen worden verwerkt: Dbase (.dbf) MS FoxPro (.dbf) MS Excel (.xls) MS Access (.mdb) Paradox (.db) Delimited ASCII (.txt / .csv)