Alle Papiersoorten en Afwerkingen en Wanneer ze te Gebruiken

Alle Papiersoorten en Afwerkingen en Wanneer ze te Gebruiken

Je realiseert het je misschien niet, maar de dikte en afwerking van je flyer zegt veel over jouw merk. De papiersoort geeft net zo’n sterke boodschap aan de lezer als de inhoud van de flyer. Steengoede inhoud en opmaak zijn essentieel voor elke flyer, maar de kwaliteit van het papier dat je gebruikt is minstens zo belangrijk.

Er zijn veel verschillende soorten papier en afwerkingen verkrijgbaar. Bepaalde gewichten en afwerkingen zijn meer geschikt voor evenementen, andere soorten weer voor persoonlijke overhandigingen. Sommige  afwerkingen zijn meer geschikt voor conferenties.

Deze handige gids helpt jou bij het kiezen van de gepaste papiersoort voor jouw flyer.

Het Gewicht van de Flyer

Laten we het eerst even over GSM hebben. Wanneer je bij een printshop drukwerk bestelt, zul je deze term vaak horen. Dus wat betekent het? Het staat voor ‘grammen per vierkante meter’. Dit is een eenheid die staat voor het gewicht van papier. Hoe hoger de GSM, des te zwaarder en dikker het papier is per vierkante meter.

De dikte van het papier vertelt veel over jouw merk. Dik papier gebruiken kan helpen bij het uitstralen van luxe en klasse, terwijl dunner papier voor het tegenovergestelde effect zorgt.

Dikker papier gebruiken voor flyers is niet altijd even praktisch, zelfs als het er goed uitziet. Flyers zijn producten die vaak persoonlijk worden uitgedeeld. Wanneer iemand de flyer wilt opvouwen om in zijn zak te stoppen, lukt dat niet met dik papier.

Hieronder zie je een grafiek die weergeeft welk flyergewicht het beste past bij jouw behoeften.

135 gsm Flyers van 135gsm zijn goed voor reclamedoeleinden. Dit soort gewicht is namelijk erg geschikt voor het rondbrengen. Ze zijn goedkoop, maar stevig genoeg om het distributieproces te overleven en kreukelen minder snel. 150gsm Papier van 150gsm is erg goedkoop en gaat langer mee. Het wordt niet alleen gebruikt voor flyers, maar ook voor brochures en pamfletten.

Flyer Afwerkingen

Net als het gewicht van de flyer, is de afwerking van het papier ook belangrijk voor een goede indruk. Sommige afwerkingen zijn wellicht mooier, maar passen niet per se bij alle soorten inhoud. Er zijn verschillende soorten afwerkingen waar je uit kunt kiezen. Mat en glanzend zijn de meest gebruikte afwerkingen voor flyers.

Flyer Finishes

Een matte afwerking zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling. Dit is ideaal voor flyers met veel tekst, aangezien de matte afwerking geen sterke glans of reflectie geeft.

Wanneer je een erg visuele flyer ontwerpt, kun je beter voor een glanzende afwerking kiezen. Dit zorgt namelijk voor een mooie glans die je foto echt tot leven brengt. Het zorgt daarnaast ook voor een luxe uitstraling.

Het kiezen voor het juiste gewicht en de gepaste afwerking kan je flyer echt iets extra’s geven. Je kunt nu met zekerheid de beste beslissing nemen om jouw flyer te perfectioneren!