9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie

9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie

Wil je dat jouw flyer echt de aandacht opeist? Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het een mooi en pakkend design nodig, waardoor de ontvanger direct meer wilt weten. Flyers ontwerpen is niet altijd eenvoudig, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Er zijn dan ook zoveel opties en stijlen om uit te kiezen.

Vind de juiste inspiratie voor jouw eerste ontwerp met deze negen flyer ideeën.

1. Minder is Meer

Minder is Meer | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door TimphanCo Design

Jouw flyer design heeft niet per se veel afbeeldingen of tekst nodig om de aandacht te trekken. Een mooi en eenvoudig ontwerp kan veel impact hebben en zorgen voor een frisse en elegante uitstraling.

Dat betekent natuurlijk niet dat je jouw flyer niet mooi hoeft op te maken. Er zijn veel manieren om eenvoudige flyers naar het volgende niveau te tillen. Maak hierbij handig gebruik van kleur en dikgedrukte stukken tekst. Gebruik afbeeldingen van hoge resolutie die relevant zijn voor jouw content. Het toevoegen van treffende visuele elementen kan écht de aandacht trekken.

2. Groot en Dikgedrukt

2. Groot en Dikgedrukt | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Gary Marsh

Je kunt voor een flyer kiezen met alleen tekst. Veel flyers maken namelijk impact zonder gebruik te maken van een foto of afbeelding. Het gebruik maken van grote en dikgedrukte typografie zorgt al voor een statement, met een krachtig en innovatief gevoel. Een ander voordeel is dat het op afstand ook zeer goed leesbaar is.

3. Kleurontploffingen

3. Kleurontploffingen | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Farjana Yesmen

Wees niet bang om te experimenteren met kleur. Kleuren hebben de kracht om dingen te communiceren die woorden niet kunnen omschrijven. Gebruik kleuren die passen bij het doel van jouw flyer.

Eén van de grootste design trends van dit jaar is gebruiken van kleine stukjes knallende kleuren. Het kan jouw flyer helemaal tot leven wekken, zeker als je het toevoegt aan een mild kleurenpalet. Dit zorgt voor een kleurrijke en intense look die mensen nieuwsgierig maakt.

4. Gradients Zijn in

4. Gradients Zijn in | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Tonya Mars

Kleurovergangen worden ook steeds vaker gebruikt in de laatste paar jaar. Deze kan je gebruiken voor meer dan alleen achtergrondjes van flyers. Gebruik ze bijvoorbeeld ook in logo’s, teksten en foto’s om een complexere en creatievere uitstraling aan je flyer ontwerp mee te geven.

5. Kies voor Geometrisch

5. Kies voor Geometrisch | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Andy Skinner

Geometrische ontwerpen zijn altijd populair. Ongebruikelijke vormen en lijnen kunnen erg boeiend zijn om naar te kijken. Ze zorgen ook voor een bepaald gevoel van balans en consistentie.

6. Het Authentieke Gevoel

6. Het Authentieke Gevoel | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door 46&2 // Visual Alchemy

Gebruik foto’s en afbeeldingen met een hoge resolutie. Als je deze niet bij de hand hebt, kun je hiervoor authentieke stockfoto’s gebruiken. Zorg ervoor dat de beelden echt overkomen. Mensen willen geen neppe en geacteerde foto’s meer zien. Het is momenteel populair om foto’s te gebruiken die lijken alsof ze zijn gemaakt op een telefoon of persoonlijke camera.

7. Traditioneel Ontmoet Digitaal

7. Traditioneel Ontmoet Digitaal | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Mayra Coz

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een houtje touwtje uitstraling. Zo kun je de teksten met een handgeschreven typografie verwerken en illustraties met de hand tekenen. Dit zorgt voor een lossere, persoonlijkere en creatievere uitstraling van jouw flyerontwerp. Wees niet bang om slechts één kleur te gebruiken. Minimalisme is tegenwoordig helemaal in.

8. Asymmetrie is In

Ontworpen door Yasin Howlader & Keya Akter

Er vind een verschuiving plaats van grid-gebaseerde layouts naar een iets minder voorspelbare layout. Een asymmetrisch design heeft geen perfect uitgebalanceerd en voorspelbaar uiterlijk. Het kiezen voor dit type ontwerp kan zorgen voor veel energie in een flyer.

9. Probeer te Experimenteren

9. Probeer te Experimenteren | 9 Flyer Voorbeelden voor de Juiste Inspiratie
Gemaakt door Krlis llinas

Als je geen al te generieke flyer wilt, probeer dan vooral te experimenteren. Maak gebruik van onverwachte kleurcombinaties. Probeer verschillende texturen en layouts uit. Je kan ook experimenteren met de vorm, de afwerking, de dikte en de manier van vouwen.

Experimenten kan ingewikkeld zijn, aangezien bepaalde elementen en stijlen niet altijd goed werken in één flyer. Maar als je het goed voor elkaar krijgt, houd je een creatieve en pakkend flyer over waar je écht blij mee kan zijn.

We hopen dat je nu de juiste inspiratie hebt verzameld om jouw flyers te ontwerpen. Wat zijn voorbeelden van flyers die jou inspireren? Laat het ons weten in de reacties!