5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs

5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs

Je kunt met het ontwerpen van posters zo creatief te werk gaan als je maar wilt. Er is zoveel mogelijk qua kleuren, fonts, vormen en afbeeldingen. Tegelijkertijd moet je het wel informatief en interessant houden. Het moet de juiste emoties opwekken bij de doelgroep.

Het is moeilijk om te zeggen hoe de perfecte poster eruit ziet. Deze vijf creatieve posterontwerpen komen echter goed in de buurt. We hopen dat ze je zullen inspireren om je eigen poster te ontwerpen:

1. Zwart Wit Illusie

Zwart Wit Illusie | 5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs
Afbeelding: Melbourne Food and Wine Festival poster

Soms heb je geen flitsende en kleurrijke afbeeldingen nodig om te zorgen voor impact. Eenvoudige ontwerpen met een slim gevonden invalshoek kunnen ook goed werken.

Deze poster gebruikt platte, zwart wit illustraties om de focus van het festival uit te lichten. De ontwerper heeft een tekening toegevoegd van een grote vork terwijl hij de tanden zo vormgeeft dat ze samen silhouettes van wijnflessen vormen. Hoewel er veel ongebruikte ruimte is, voelt de poster niet leeg. Het ontwerp is simpel maar goed uitgedacht.

2. Droomachtig

Droomachtig | 5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs
Project Link: New York Women’s Surf Film Festival Branding

Foto’s met de juiste compositie en bewerking kunnen het middelpunt zijn van je poster. Deze foto’s zijn gebruikt om een verhaal te vertellen en de boodschap gemakkelijk over te brengen.

In de poster voor de New York Women’s Surf Film Festival, zijn foto’s van de fotografe Sarah Lee gebruikt. Deze zijn zo bewerkt om een illusie te creëren van een burger die tegelijkertijd vliegt en zwemt door een grote lege ruimte. De kleuren zijn ook veranderd om het effect van een nostalgische zonsondergang toe te voegen. Het zorgt voor een droomachtige lucht en een gevoel van vrijheid en kracht.

Terwijl de foto’s het verhaal van de poster vertellen, is de rest van het ontwerp erg minimalistisch. Er wordt erg weinig gebruik gemaakt van teksten, vormen en lijnen.

3. Tekenkracht

Tekenkracht | 5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs
Project Link: Pokrov – Orthodox Film Festival 2015-2017

Illustraties zijn niet alleen leuk om naar te kijken. Ze kunnen ook erg goed gebruikt worden om verhalen mee te vertellen op je poster.

De ontwerpers Roman Dz en Nina Dzyvulska maakten voor het Pokrov – Orthodox Film Festival deze mooie illustraties voor hun poster. Ze werden ook gebruikt op flyers en toegangskaarten.

De illustraties hebben een erg beeldende kwaliteit. Hoewel elke poster anders is, zorgt het voor een samenhangend en consistent geheel in de stijl en kleurschema. Er is ook een mooie balans tussen de illustraties en de informatie.

4. Illustratie Natie

Illustratie natie | 5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs
Project Link: Poster Tour Sul-Americana Sanitário Sexy, door Kin Noise

Compleet geïllustreerde posters zijn zeldzaam maar ook ontzettend creatief en leuk om naar te kijken. Ze trekken direct de aandacht en de boodschap wordt snel duidelijk. Het is ook interessant dat elk detail in het ontwerp is geplaatst met een duidelijk doel voor ogen.

Deze gedetailleerde poster illustratie is gemaakt door Kin Noise. Het trekt de aandacht van elke voorbijganger. Je wordt gedwongen om even stil te staan en uit te vogelen wat voor evenement hier wordt aangekondigd.

Los van de illustraties van wat lijkt op Zuid Amerikaanse heksenvoorraden, is het gebruik van kleur in deze poster om van te smullen. De rijke aardekleuren worden gemixt met heldere en drukke kleuren die de poster een zeer moderne uitstraling geven.

5. Geometrische Schoonheid

Geometrische Schoonheid | 5 Geweldige Voorbeelden van Poster Designs
Project Link: A Concert Against Violence

Een van de populairste posters ontwerpen maakt gebruik van geometrische vormen.

Deze poster voor ‘A Concert Against Violence’ gebruikt veel geometrische vormen om een abstracte illustratie te maken. De verschillende elementen vormen samen een rode piano en tegelijkertijd een vrouw met een rode druppel bloed die langs haar gezicht naar beneden rolt. Dit is een slim gevonden illustratie die een hele duidelijke en ernstige boodschap treffend overbrengt.

Try to design your own poster and be inspired by these great examples!