5 Geweldige Voorbeelden van Effectieve Sticker Marketing

5 Geweldige Voorbeelden van Effectieve Sticker Marketing

Grote en dure marketingcampagnes zijn niet altijd de beste. Veel bedrijven hebben liever een eenvoudige en betaalbare strategie die zorgt voor een grote impact. Goedkope stickers zijn ideaal voor gemakkelijke en betaalbare marketing. Om het te laten werken, moet je het echter wel goed aanpakken.

Hieronder zie je een aantal geweldige voorbeelden van hoe je stickers voor jouw marketingcampagne kunt gebruiken:

1. Stomende Straten

Steamy Streets | 5 Great Examples of Effective Sticker Marketing

Gebruik maken van je omgeving is een van de dingen die een stickercampagne succesvol kunnen maken. Neem het voorbeeld van Folger, die een illusie van een dampende koffiemok maakte door handig gebruik te maken van een vinyl sticker. Deze plakten ze op putten waar om de zoveel tijd stoom uitkomt. Het is een simpel concept die handig gebruik maakt van de omgeving. Iedereen die het ziet wordt allereerst ontzettend verrast en krijgt daarna zin in een lekkere kop koffie.

2. Verlicht de Weg

Light the Way | 5 Great Examples of Effective Sticker Marketing

Duracell’s sticker marketing legt de nadruk op de kracht van zijn producten. Het bedrijf plakte stickers naast grote lichtbronnen zoals de koplampen van stadsbussen, zodat het leek alsof de zaklamp enorm krachtig was. Zeer betaalbaar en zeer creatief!

3. Creëer Bewustzijn

Bringing Awareness | 5 Great Examples of Effective Sticker Marketing

Sticker marketing wordt niet alleen gebruikt voor merken en producten. Je kan het ook gebruiken om maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen. Help the Homeless plakten voedingswaarde stickers op prullenbakken om bewustzijn te genereren voor de daklozen. Het effect is erg sterk.

Daklozen kunnen zich vaak geen degelijke maaltijd veroorloven. Soms is hun belangrijkste plek om eten te vinden de prullenbak, waar ze een aangevreten broodje hopen aan te treffen. Deze sticker campagne zet je echt aan het denken over hoe we de daklozen kunnen helpen.

4. Interactieve Stickers

Interacting with Stickers | 5 Great Examples of Effective Sticker Marketing

Floor stickers can also be interactive, sometimes without you even knowing. Frontline installed a large floor sticker of an itching dog in a shopping centre to promote their solution to your pet’s flea problems. This floor sticker doesn’t really make sense up close, but this marketing tactic shines best when seen from the second or third floor of the mall, where the people walking on top of the floor sticker appear as fleas and ticks afflicting the dog. Frontline then advertises their Flea and Tick Spray as a solution to your pet’s flea problem.

5. Niet te Ontkennen Effect

Undeniable Effect | 5 Great Examples of Effective Sticker Marketing

Deze campagne van Pedigree maakt mensen duidelijk waarom ze voor hun product moeten kiezen. Ze plaatsen levensgrote stickers van een kom met snoepjes voor supermarkten en dierenwinkels. Het was onweerstaanbaar voor elke passerende hond. Veel honden liepen richting de stickers en begonnen deze soms zelfs te likken.

Deze sticker marketing werkt zo goed, omdat het laat zien dat honden het product echt heel erg graag willen hebben. Het neemt elke twijfel weg of je hond het product wel wilt proberen.

Probeer stickers te gebruiken in jouw volgende marketingcampagne. Denk buiten de gebaande paden en verzin stickers die zorgen dat voorbijgangers het opmerken en jouw product leren kennen!