10 Toffe Ontwerpen Voor Mondkapjes Om Jou Te Inspireren

10 Toffe Ontwerpen Voor Mondkapjes Om Jou Te Inspireren

Het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat onze gebruikelijke gewoontes zijn veranderd om iedereen te beschermen. Nu de maatschappij het ”normale” leven langzaam weer oppakt en zich aanpast aan de situatie, moeten we de officiële richtlijnen volgen: vaak je handen wassen, lichamelijk contact vermijden en waar en wanneer nodig mondkapjes dragen.

Je kan beginnen met uitvinden welk mondkapje het beste is voor jou. Wat je ook kiest, je wil natuurlijk de mensen om je heen ook aanmoedigen om er een te dragen.

Een goede manier om te laten zien dat beschermd blijven geen klusje is, is om betrokken te raken en er iets leuks van te maken, zelfs stijlvol. Het is nu heel gemakkelijk om je eigen ontwerp te maken dankzij online ontwerptools zoals Canva, die duizenden foto’s, illustraties en patronen bieden.

Wil je je eigen ontwerp maken om beschermd te blijven en er goed uit te zien tegelijkertijd? Hier is wat inspiratie voor eenvoudige ontwerpen om je op weg te helpen!

Creatieve/Illusionaire mondkapjes

Je wilt misschien dat jouw mondkapje er natuurlijk uitziet, of zelfs lijkt op die van iedereen. Met een kleine twist kan het heel cool worden… Bekijk onze ideeën hieronder:

1. Dierenprints voor kinderen

Kinderen vervelen zich snel. Het kan moeilijk zijn om ze te betrekken bij het hele ”beschermd zijn”. Waarom kies je dan niet voor een dierenprint? Dit maakt het aangenamer om te dragen, ze kunnen de mondkapjes met trots dragen. Zo moedigen ze ook nog eens andere kinderen aan om hetzelfde te doen! Vergeet niet om het speciale kinderformaat te bestellen.

2. Lachen

Een simpele maar toch stijlvolle look, om mensen te herinneren wel te blijven lachen in deze rare tijden.

3. Een gezicht

Als je problemen had met het ontgrendelen van je telefoon met gezichtsherkenning, is dit ontwerp voor jou. Het bedrukken van een echt gezicht is een geweldige manier om mensen te laten lachen. Ga voor je eigen, een vriend of een beroemdheid!

Simpele patronen

Als je iets simpels maar toch origineels wil, bekijk dan deze opties:

4. Geometrisch patroon

Een modern ontwerp, een kleurrijk geometrisch patroon is geweldig om te dragen voor een wandeling in de stad. Kies voor basiskleuren zoals zwart en wit die bij elke outfit passen. Je weet zo zeker je masker er goed uitziet en dat het je outfit stijlvol zal aanvullen. Zorg ervoor dat de afdrukkwaliteit goed genoeg is om het beste resultaat te garanderen voor je gepersonaliseerde gezichtsmasker. Gelukkig is zo’n hoge drukkwaliteit te vinden bij Drukzo!

5. Bloemenpatroon

Een klassieker voor de lente en zomer. Kies voor lichtere kleuren om je ontwerp minder druk te laten lijken. Die 1,5 meter afstand is nog nooit zo stijlvol geweest!

6. Tropische patronen

Tropische patronen zijn de laatste tijd erg populair geworden. Het is nu heel makkelijk om zulke toffe patronen online te vinden of om er zelf een te maken.

7. Japanse patronen

Net als de tropische patronen, maakt de zen en de nobele look die de traditionele Japanse ontwerpen geven, ze erg populair voor iedereen ongeacht leeftijd of geslacht. Met niet meer dan 2 of 3 kleurtinten en eenvoudige vormen zijn ze makkelijk te ontwerpen. Je kunt ze ook makkelijk online vinden.

Pop culture / Nerdy Ontwerpen

Op zoek naar een grappige verwijzing naar typische pop culture? Bekijk hier onze ideeën om je te onderscheiden van de rest!

8. Superheld

Een alternatief om kinderen gemotiveerd te krijgen om beschermd te blijven zijn natuurlijk: superhelden! Spiderman’s kostuum is een erg makkelijk te vinden of zelf te maken ontwerp. Zolang je de beroemde Spiderman kus niet nadoet, ben je ook veilig voor het Coronavirus!

9. Star wars

Als we het hebben over pop culture, is Star Wars een voor de hand liggende keuze. Waarom niet beroemde ontwerpen als; Darth Vador, Chewbacca of Stromtroopers als een origineel ontwerp? Personaliseer de jouwe en kies of je je overgeeft aan de dark side of niet…

10. Japanse mondkapjes

Een ander soort ontwerp, dat weer uit Japan komt, het oni mondkapje. “Oni” betekent “Demoon” in het Japans. Het ontwerp van de “Oni” bestaat al eeuwenlang en heeft men veel verhalen en toneelstukken gegeven en hun kenmerkende uiterlijk. Waarom maak je het niet zelf en verras je iedereen om je heen?

Om het je nog makkelijker te maken hebben we ook mondkapjes met gratis ontwerp gemaakt die je kunt kopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bedenken van je eigen ontwerp. Wat vind je ervan?

We hopen dat we je hebben geïnspireerd met een aantal eenvoudige maar toch leuke ontwerpen! Wat vind je ervan? Heb je zelf ideeën of ontwerpen? Laat het ons weten in de comments hieronder!