10 Geweldige Voorbeelden van Flyers

10 Geweldige Voorbeelden van Flyers

Goed ontworpen flyers kunnen wonderen doen voor jouw bedrijf. Het zijn geweldige maar simpele marketingmiddelen, zeker wanneer je weinig budget hebt. De beste flyers zorgen voor aandacht en geven heldere informatie aan de lezer.

1. Buiten de Gebaande Paden Denken

Not Another Launch Party Flyer Ontwerp, Gemaakt door Pedro Muniz

Experimenteren met het ontwerp van je flyer kan riskant zijn. Wanneer je het echter goed doet, heb je een onconventionele en oogverblindende flyer in handen.

Gebruik deze Not Another Launch Party flyer als inspiratie. De collage stijl zorgt voor een hippe en moderne feel. De combinatie van klassieke kunst en moderne figuren en kleuren geven tegelijkertijd een gevoel van exclusiviteit en klasse. Hoewel het leeuwendeel van de kleuren erg ingetogen zijn, brengen de neon kleuren het tot leven. Ondanks de enigszins asymmetrische opmaak, is er ruimte voor alle belangrijke informatie.

2. Spelen met Tekst

Daft Punk Flyers, Gemaakt door Gabriele Boggio

Je hebt niet altijd foto’s en coole animaties nodig om iemand voor je te winnen. Neem bijvoorbeeld deze flyers van Daft Punk. De flyers gebruiken alleen letters voor het ontwerp. De designer gebruikt de schaarste in kleur en visuele effecten in zijn voordeel. Het flyer ontwerp speelt met de opmaak, de vorm en de opmaak van de letters. Het contrast tussen het wit en zwart maakt een sterk statement. Hoewel de flyer speelt met de opmaak en de tekst, is alle belangrijke informatie helder en leesbaar.

3. Simpel Maar Treffend

Panama Plus Festival 2015, Gemaakt door Moby Digg

Eenvoud hoeft niet altijd saai te zijn. De kleuren in deze flyers voor het Panama Plus Festival 2015 vangen de levendige sfeer van het festival en grijpen de aandacht. Er is ook een glitch effect toegevoegd om het design iets extra’s te geven. De grote, dik gedrukte letters voor de details van het evenement zijn onmisbaar.

4. Zet de Lijnen Uit

Riso Workshop, Gemaakt door Happyending Studio

Deze flyer optimaliseert het gebruik van de dubbelzijdige flyer. De voorkant van het flyer ontwerp grijpt de aandacht, terwijl de andere zijde is gevuld met de broodnodige informatie over de Riso Workshop.

Het ontwerp van de flyer is erg eenvoudig maar interessant genoeg zodat mensen het zullen opmerken. De lijnen maken het een interessant ontwerp voor riso drukwerk. Het maakt ook gebruik van de kleuren roze en rood, een kleurcombinatie die niet vaak wordt gebruikt.

5. Wees Consistent

Sun Festival 2017, Gemaakt door Attila Hadnagy

Voor gigantische evenementen zoals festivals worden vaak meerdere flyers ontworpen voor alle verschillende onderdelen van het evenement. Om te zorgen voor eenheid in al deze ontwerpen, gebruiken mensen dezelfde branding elementen zoals kleuren, formaten en fonts.

Het Sun Festival 2017 doet dat ook. Ze gebruiken in alle uitingen dezelfde huisstijl. In de flyers met de artiesten wordt zelfs het logo gebruikt als een frame voor de foto’s. Ook opmerkelijk is hoe de informatie over het evenement is verwerkt in het grafische ontwerp, in plaats van in een leeg vakje op de flyer.

6. Zoek de Grenzen op

Flyer – TABATENU, Gemaakt door Eric Mello

Hoewel de zwarte en witte portretten in deze flyer op zichzelf al een statement zijn, wordt de flyer echt tot leven gewekt door de felgekleurde en handgeschreven typografie. Het contrast tussen de zwarte en witte foto’s en de korrelige neon letters geven de poster veel persoonlijkheid.

Dit type flyer ontwerp is perfect voor het ‘hypen’ van een evenement. Het benoemen van al deze acts geeft de mensen iets om naar uit te kijken.

7. Gebruik Rooksignalen

Atomic Fridays – March 2017, Gemaakt door Santino Safari

Doe eens gek en probeer iets nieuws met jouw flyers. In deze geweldige flyer van Santino Safari zijn alle details als de data en de acts opgenomen in de hoofdillustratie. Het is zo getekend dat je er wel naar elk detail van de poster moet kijken. De richting van de rook leidt je langs alle optredens.

8. Feestelijke Feel

Fred Events, Gemaakt door Goooood Company

Nog een uitstekend voorbeeld zijn deze flyers van Fred Events. De vierkante flyers gebruiken zeer moderne fonts, lijnen en lay-outs. Deze elementen worden vervolgens samengevoegd met handgetekende illustraties die voor een organische en casual sfeer zorgen. De heldere en levendige kleuren geven daarnaast een feestelijke vibe aan het evenement. Alle noodzakelijke details staan ook op de flyers, inclusief hashtags en een RSVP link.

9. Uit de Losse Pols

Hop Along @ Samo Poster, Gemaakt door Michele Bruttomesso

Als je op zoek bent naar handgetekende elementen voor je design, kijk dan eens goed naar deze flyer van Michele Bruttomesso. Ze gebruikt niet alleen handgemaakte illustraties in deze flyer, maar ook met de hand geschreven font. Dit soort grafische vormgeving zorgt voor een organisch en dromerig gevoel dat mensen nieuwsgierig maakt. Het maakt ook goed gebruik van de complementaire kleuren oranje en blauw.

10. 3D Elementen

Nog een goede manier om je flyers op te leuken: voeg 3D elementen toe. Een van de snelst groeiende grafische trends is het gebruiken van 3D objecten in drukwerk. Dit geeft de Subculture Festival 2016 flyer een ongebruikelijke 90’s televisie sitcom feel, waar een bepaald theater thema vanuit gaat. De elementen en opmaak zijn betoverend en maken mensen nieuwsgierig naar wat dit evenement allemaal te bieden heeft.

Subculture Festival 2016, Gemaakt door Nicoletta Aveni

Je hebt nu alle inspiratie die je nodig en jouw eigen verbluffende flyers te maken. Bekijk ons flyer assortiment!