Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.5

Hoe lever ik bestanden aan voor mijn panelen? bekijk de aanleverspecificaties

Bij Drukzo kan je heel eenvoudig je eigen bestanden uploaden. Dit doe je in stap 2 van het bestelproces. Heb je jouw bestanden nog niet helemaal gereed, dan kun je er ook voor kiezen om je bestanden later aan te leveren. Twijfel je of jouw bestanden voldoen aan onze opmaakvoorwaarden (aanleverspecificaties), kies dan bij het uploaden van je bestanden voor de optie 'Uitgebreide bestandscontrole'. Zo weet je zeker dat er geen foutjes in je bestand staan.

Hoe moeten je bestanden worden aangeleverd?

 • Q: Welke kleurwaardes moet ik gebruiken voor het opmaken van mijn panelen?

  A: Al onze panelen worden gedrukt in CMYK, dit staat voor Cyaan, magenta, Yellow (geel) en Key (zwart). Dit zijn de kleurwaardes die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk. Hoe hoger de inktwaardes van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Meer informatie over het gebruik van CMYK vind je hier.

 • Q: Wat zijn lettercontouren en hoe moet ik deze gebruiken?

  A: Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst is omgezet naar lettercontouren. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype. Lettercountouren is omgezette tekst naar objecten (vectoren). Hoe je dit het beste kan doen, is hier terug te vinden.

 • Q: Wat is DPI of resolutie en wat moet ik hanteren gebruiken voor mijn panelen?

  A: DPI staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per per inch. Dit noemen we ook wel resolutie. Indien je gebruik maakt van afbeeldingen, dan raden wij een resolutie aan van maximaal 150 DPI. De minimale en maximale resolutie is afhankelijk van de toepassing en zichtafstand:
  • Vanaf 100 dpi: van dichtbij goed.
  • Vanaf 50 dpi: vanaf een zichtafstand van enkele meters acceptabel.
  • Dit kan nodig zijn vanwege Maximale bestandsgrootte.

 • Q: Hoe snijden jullie mijn panelen en welke marges (afloop of snijmarge) moet ik hiervoor aanhouden?

  A: Zorg ervoor dat jouw bestand wordt opgemaakt met 5 mm afloop. Laat je achtergrond doorlopen over de afloop, omdat er altijd een minimale speling is tijdens het snijden. Dit voorkomt witranden na het snijden en zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden.

 • Q: Welke lettergrootte kan ik het beste gebruiken?

  A: De minimale lettergrootte die wij aanraden is 10 pt. Hou er wel rekening mee dat de leesbaarheid ook afhankelijk is van het lettertype dat gebruikt wordt.

 • Q: Welke bestandstypen kan ik uploaden?

  A: Wij raden aan om bestanden voor drukwerk op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en het bestand als drukklare .PDF aan te leveren. Ook is het belangrijk om het bestand in 1 laag aan te leveren. Als alternatieve bestanden kun je ook een .JPG of .TIFF aanleveren.

 • Q: Moeten de bestanden met of zonder snijtekens worden aangeleverd?

  A: Deze vraag ontvangen wij vaak en ons antwoord daarop is simpel. Wij ontvangen het liefst bestanden zonder snijtekens, maar bestanden met snijtekens zijn ook zeker geen probleem.

Wanneer lever ik mijn bestanden aan?

De bestanden kan je aanleveren nadat de bestelling in je winkelwagen is afgerond.

Meest gestelde vragen.

 • Q: Wat is de snelst mogelijke levertijd van panelen?

  A: Panelen kunnen geleverd worden in meerdere levertijden en de snelst mogelijke levertijd is Next Day. Er gelden verschillende aanleverdeadlines voor je drukbestand, afhankelijk van de combinatie die je kiest. Dit heeft te maken met de productietechniek en/of de oplage. LET OP: de levertijd van het product verschuift met een werkdag als de deadline voor aanleveren is verstreken. Dit is ook het geval als het bestand door ons wordt afgekeurd.

 • Q: Van welke productietechniek wordt er gebruik gemaakt?

  A: UV print enkelzijdig en dubbelzijdig of folie latex (trespa). UV bedrukking wordt gedaan met een inkt die wordt uitgehard met behulp van UV licht. Het is dezelfde techniek die wordt gebruikt bij de tandarts voor het plaatsen van een vulling. Het uitharden zorgt ervoor dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat de kleuren scherper uitkomen op het doek. Folie latex (trespa) bedrukking. De folie wordt beprint met latex inkt. Latex inkten zijn op waterbasis en zijn milieu vriendelijk, er zitten namelijk geen schadelijke stoffen in de inkten. Een voordeel is dat de inkt flexibel is, en dus ook gebruikt kan worden voor het decoreren van niet vlakke oppervlakken.

 • Q: Welke materiaalsoort is het meest geschikt voor mijn panelen?

  A: De keuze voor de materiaalsoort is sterk afhankelijk van de wensen en het gebruik. Bij Drukzo heb je keus uit velen diverse materialen: Schuim PVC (indoor), Trespa (outdoor), Kanaalplaat (outdoor), Re-board (indoor), Displaykarton (indoor), Gelakt aluminium (outdoor) en Geborsteld aluminium (outdoor). Schuim PVC (indoor) is een goede keus als je panelen zoekt voor indoor gebruik voor bijvoorbeeld reclamedisplays en wandkleding met een maximaal formaat van 198 x 300 cm per plaat. Trespa (outdoor) is een goede keus als je op zoek bent naar harde platen die niet buigzaam zijn maar wel erg duurzaam zijn. Deze hebben een maximaal formaat van 120 x 295 cm per plaat. Deze materiaalsoort wordt veelal gebruikt als reclamebord. Kanaalplaat (outdoor) is een goede keus als je op zoek bent naar penelen die buigzaam zijn en een maximaal formaat van 200 x 85 per plaat hebben. Re-board (indoor) is een goede keus als je op zoek bent naar een panelen die licht van gewicht zijn, extreem sterk zijn en een maximale afmeting van 155 x 315 cm per plaat hebben. Displaykarton (indoor) is een goede keus als je op zoek bent naar panelen met een matte uitstraling en gebruikt worden als bardisplay en plafondhangers. De maximale afmeting van displaykarton is 155 x 211 cm per plaat. Gelakt aluminium (outdoor) is een goede keus als je op zoek bent naar panelen met een harde structuur. Tevens zijn deze waterafstond en geschikt voor outdoor gebruik. De maximale afmeting van de printplaat is 145 x 300 cm per plaat. Geborsteld aluminium (oudoor) is een goede keus als je op zoek bent naar een uniek effect voor je panelen en deze wilt gebruiken als wanddecoratie of reclamebord voor outdoor gebruik. De maximale afmeting van de printplaat is 100 x 300 cm per plaat.

 • Q: Welke vervoerders worden er gebruikt?

  A: Voor de leveringen van je panelen maken wij gebruik van meerdere vervoerders, in de de meeste gevallen bezorgen we met PostNL vanwege de hoogste betrouwbaarheid qua levering. Andere vervoerders zijn DHL, UPS, DPD of zelfs onze eigen koeriersdienst. Deze worden gebruikt bij bepaalde producten (afmeting, snelheid, productie, hoeveelheid).

 • Q: De panelen die ik zoek kan ik niet vinden. Hoe kan ik een offerte aanvragen?

  A: De panelen die het meest worden gekozen zijn te bestellen via onze website, maar staat jouw materiaalsoort, oplage of afwerking er niet tussen. Vraag dan gerust een offerte aan en wij calculeren dan de beste prijs voor jouw aanvraag. Normaal gesproken ontvang je binnen 1 werkdag de offerte, echter bij complexe aanvragen kan het langer duren. Het aanvragen van de offerte kan je doen via ons offerteformulier.

Moeilijke woorden? Hier staan ze uitgelegd.

Wat betekent afloop?

Afloop (ook 'bleed' genoemd) betekent dat jouw achtergrond aan alle kanten van je roll-up banner 3 mm groter is dan het eindresultaat. Deze 3 mm zullen we er af snijden om witte randen te voorkomen (Bijvoorbeeld: Je bestelt een roll-up banner van 85 x 205 cm. Een correct aangeleverd document is dan: 856 x 2056 mm.).

Wat betekent CMYK (Fullcolor)?

Bij professionele designprogramma's kun je ervoor kiezen om het document op te bouwen uit CMYK. Dit is een andere kleuropbouw dan jouw beeldschermkleuren (RGB). Wanneer een RGB bestand omgezet wordt naar CMYK kan er kleurverandering ontstaan. Meer informatie vind je hier. Lukt dit niet? Geen probleem: we nemen altijd nog even contact met je op als de kleurverschillen heel opvallend zijn.

Wat betekent DPI/Resolutie?

DPI (resolutie) staat voor 'Dots per inch'. Het is een term waarmee de kwaliteit en scherpte van een beeld wordt uitgedrukt. Hoe Hoger de DPI (resolutie), hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding zal zijn. De resolutie van internet afbeeldingen zijn vaak 72 dpi, de resolutie van een te drukken roll-up banner dient 150-300 DPI te zijn. Je kunt dit zelf controleren door het bestand in te zoomen op 200%.

Welke programma's raden jullie aan om een opmaak te verzorgen?

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma's om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .pdf, .jpg of .tiff. Dus geen andere documenttypes. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice 088 088 8688.

Waarom ziet het drukwerk er anders uit dan het document op mijn beeldscherm?

Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat een beeldscherm gebruik maakt van RGB kleuren. Drukwerk kleuren zijn opgebouwd uit CMYK of via PMS kleuren. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan.


Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze klantenservice, ons team staat voor je klaar!

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?