Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.4

Jouw bestand: Altijd goed!

Een goed bestand is belangrijk om een perfect drukresultaat te bereiken. Bij Drukzo garanderen we je dat jouw bestand geen zorgen geeft. Lever je jouw bestand aan, dan wordt hij altijd grondig gechecked. Indien gewenst kun je zelfs een professionele extra check laten doen. Indien gewenst, kunnen we jouw bestand ook op laten maken door onze professionele studio. Geen zorgen dus!
Wat is belangrijk voor een goed bestand?

Een goed bestand moet aan veel zaken voldoen, maar in feite gaat het om de volgende zaken:
• De kleur (jouw bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleuren)
• De tekst (de tekst in jouw bestand moet op de juiste wijze zijn opgeslagen)
• Het bestandstype (jouw bestand moet in het juiste type zijn opgeslagen)
• Het formaat (jouw bestand moet passend zijn voor het product)
• De snijmarge (we moeten voldoende ruimte hebben om jouw product te kunnen snijden)
• De kwaliteit / resolutie (Jouw bestand en afbeeldingen moeten de juiste kwaliteit hebben)

Hoe zorg ik voor perfecte bestanden voor mijn gekozen product?

Hieronder leggen we uit hoe jij een perfect bestand kunt aanleveren voor je gekozen product:

 • Kleur:

  Bijna al onze producten worden gedrukt in Full Color. In drukwerk noemen wij dit CMYK, dit staat voor Cyaan, magenta, Yellow (geel) en Key (zwart). Dit zijn de kleuren/inkten die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk. Hoe hoger de inkt waarden van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Meer informatie over het gebruik van kleuren vind je hier.

 • Tekst:

  Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst goed gelezen kan worden door onze software en machines. Teksten worden altijd geschreven met een gekozen lettertype. Wanneer dat door onze software niet herkend wordt kan dit een compleet ander “uiterlijk” krijgen, verschuiven of verspringen en dat voorkomen wij graag! Hiervoor adviseren wij om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercountouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen ook wel vectoren genoemd. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype. Hoe je dit het beste kan doen is hier terug te vinden.

 • Bestandstype:

  De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. “Ik heb geen toegang tot deze programma’s. Wat nu?” Geen enkel probleem, er zijn nog vele andere programma's om een drukklaar bestand te maken. Waaronder gratis programma's zoals Scribus (Alternatief voor InDesign) of GIMP (Alternatief voor Photoshop). Het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklaar document in .pdf, .jpg of .tiff. Let op, Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken.

 • Formaat:

  Om te zorgen dat je gekozen product zonder problemen kan worden gedrukt is het belangrijk dat het ontwerp of de afbeelding die je wilt aanleveren het juiste formaat/afmeting heeft. Om er zeker van te zijn dat je het juiste formaat aanlevert vind je hier alle formaat mogelijkheden van onze producten.

 • Snijmarge:

  Het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een witte rand (ook wel kader genoemd) rondom het drukwerk komt vragen wij om het ontwerp/achtergrond 3 millimeter extra door te laten lopen buiten het te bestellen formaat. Dit is de standaard voor een groot aantal producten, echter raden wij ten alle tijden aan om onze werktekeningen te raadplegen voor de juiste snijmarge. Let op, doe dit niet door het gebruik van een rand/kader. Meer informatie hierover vind je hier.

 • Kwaliteit/Resolutie:

  Om goed kwaliteit drukwerk te kunnen produceren is het voor ons belangrijk dat het aan te leveren design of afbeelding de juiste kwaliteit heeft. In drukwerk noemen we dit ook wel “resolutie”. De resolutie van een afbeelding of ontwerp wordt bepaald door de DPI (wat staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per inch). Voor onze producten raden wij een resolutie aan van 300 DPI voor het beste resultaat bij het drukken. Natuurlijk kan het voorkomen dat dit niet lukt, maar geen nood, wij hanteren een minimale resolutie van 150 DPI voor een goed resultaat. Meer informatie over de kwaliteit/resolutie vind je hier.

Wanneer lever ik mijn bestanden aan?

De bestanden kan je aanleveren nadat de bestelling in je winkelwagen is afgerond.


Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze klantenservice, ons team staat voor je klaar!

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?